Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ


ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

1.       Μελισσόπουλος Σάββας, του Παύλου, ΠΕ70, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.
Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος και Πρόεδρος των Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης. Αιρετό μέλος του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης. Μέλος  της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης.
2.       Καρατάσιος Γεώργιος, του Δημητρίου, ΠΕ03, Κεντρικής Μακεδονίας.
ΔΑΚΕ [ήταν και την περίοδο ΝΔ, μέχρι το 2009]
3.       Βόντσα Βασιλική του Γεωργίου, ΠΕ02, Δυτικής Μακεδονίας.
ΔΑΚΕ. ["Αυτοαξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας: Ως Σχολική Σύμβουλος συμμετείχα ενεργά σ’ όλες τις επιμορφώσεις του πιλοτικού προγράμματος «Αυτοαξιολόγηση του Εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας – Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης» του ΥΠΔΒΜ που υλοποίησε το ΚΕΕ, κατά το σχ. έτος 2010-11"].
4.       Χουλιάρα Θεοδώρα του Γεωργίου, ΠΕ70, Ηπείρου.
Πολιτική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ (85η στους 110)
5.       Ζιάκα Βασιλική του Ιωάννη, ΠΕ11, Θεσσαλίας.
ΔΑΚΕ (ΑΠΥΣΔΕ 2010)
6.       Καραβασίλης Ιωάννης του Ιορδάνη, ΠΕ70, Ιονίων Νήσων.
Αποσπασμένος στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης. Πρώην Πρόεδρος Συλλόγου ΠΕ Σερρών «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑΣ», Πρώην Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών. ΔΑΚΕ.
7.       Παναγιωτόπουλος Γεώργιος του Ανδρέα, ΠΕ70, Δυτικής Ελλάδας.
Παραμένει και πάλι Περιφερειάρχης στην ίδια Περιφέρεια. Συντονιστής Επιτροπής Επιμόρφωσης Ν. Ηλείας του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης ΠΑΣΟΚ 2005-2008.
8.       Παλιαλέξης Ηλίας του Ιωάννη, ΠΕ70, Στερεάς Ελλάδας.
ΝΔ, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαμίας.
9.       Γκίνης Δημήτριος του Αναστασίου, ΠΕ04.01, Αττικής.
ΔΑΚΕ, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ.
10.   Μισθός Πέτρος του Δημητρίου, ΠΕ02, Πελοποννήσου.
Παραμένει και πάλι Περιφερειάρχης στην ίδια Περιφέρεια. ΠΑΣΟΚ.
11.   Παπαδανιήλ Μαρία του Χρήστου, ΠΕ70, Βορείου Αιγαίου.
Δημοτική σύμβουλος Σερρώ, ΝΔ-- Έχει διετελέσει πρόεδρος της ΔΑΚΕ δασκάλων Σερρών, ενώ σήμερα είναι μέλος του ΔΣ της ΔΑΚΕ Σερρών, μέλος της Επιτροπής Παιδείας του δήμου Σερρών, μέλος της Ομάδας Στήριξης Γυναικών στην Τοπική Οργάνωση της ΝΟΔΕ και γραμματέας της Ε.Κ.Ο. δασκάλων.
 12.   Μεσσάρης Διονύσιος του Σπυρίδωνα ΠΕ04, Νοτίου Αιγαίου.
Πρώην αναπληρωτής διευθυντής ΙΝΕΠ. Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νομού Αχαϊας. ΔΗΜΑΡ.
13.   Κλινάκης Απόστολος του Ευαγγέλου ΠΕ70, Κρήτης.
Παραμένει και πάλι Περιφερειάρχης στην ίδια Περιφέρεια. ΠΑΣΟΚ.

(Πηγή: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Δ.Ε., 3/1/2013)

“Σήμερα έκανα το τελευταίο μου μάθημα” του Carlos Pulido Bordallo

Σήμερα έκανα το τελευταίο μου μάθημα

Μετά από περισσότερα από 35 χρόνια υπηρεσίας στη δημόσια εκπαίδευση, σήμερα έκανα το τελευταίο μου μάθημα. Συνταξιοδοτούμαι. Δεν είχα σκοπό να το κάνω, αλλά με αναγκάζουν οι καταστάσεις, ας το πούμε έτσι. Θα μπορούσα να πω ότι η αιτία είστε εσείς, αλλά θα ήταν αρκετά απλό και επιπλέον θα βρίσκατε αρκετούς λόγους για να δικαιολογηθείτε, καθώς δεν αντιλαμβάνεστε καθόλου όσα συμβαίνουν στο χώρο της εκπαίδευσης. Είστε εσείς που υποβάλετε τη δημόσια εκπαίδευση σε μία σταδιακή υποβάθμιση και οδηγείτε τους εκπαιδευτικούς στο να υιοθετήσουν αμυντική στάση, κάτι που δεν θα είχε νόημα σε μία χώρα που πίστευε ότι στην εκπαίδευση βρίσκεται το μέλλον των πολιτών της και όχι οι μελλοντικοί καταναλωτές...

Δείτε τη συνέχεια της ανοιχτής επιστολής του Ισπανού δάσκαλου Carlos Pulido Bordallo, στο pekp.gr, από εδώ: http://pekp.gr/?p=34556

Στα νοσοκομεία που δέχονται ανασφάλιστους και το 'Σισμανόγλειο'


Το 'Σισμανόγλειο', και τα διοικητικά συνδεδεμένα νοσοκομεία ‘Αμ. Φλέμιγκ’ και ‘Παπαδημητρίου’ συντάχθηκαν στην εξυπηρέτηση ανασφάλιστων ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία μέσω του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και της Αρχιεπισκοπής, σύμφωνα με επιστολή της διοικήτριας των νοσοκομείων κ. Όλγας Οικονόμου.
Ήδη στη διάθεση των ανασφαλίστων έχουν ταχθεί το νοσοκομείο ‘Ελπίς’ και η Μονάδα Θεραπείας Πόνου του νοσοκομείου ‘Πατησίων’.
Η διοίκηση του ΙΣΑ, έκανε έκκληση σε όλες τις διοικήσεις των νοσοκομείων, για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο δίκτυο δευτεροβάθμιας στήριξης των ανασφάλιστων πολιτών, όπως δημιουργήθηκε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια μεγάλη αλυσίδα φροντίδας Υγείας για τους ανασφάλιστους πολίτες που καθημερινά αυξάνουν ολοένα και περισσότερο.
 (Πηγή:http://www.iatronet.gr)
Επίσης

Όσοι μένετε ή κυκλοφορείτε στην Αθήνα και δείτε κάποιον άστεγο στον δρόμο καλέστε το τηλ. 1960 (Κέντρο Στέγασης Αστέγων). Θα σας ζητηθούν πληροφορίες για το που ακριβώς βρίσκονται. Θα πάνε να τους βρουν για να τους δώσουν ένα δωματιάκι στις αίθουσες που προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων. Θα προσφερθεί και φαγητό. Αν αρνηθούν οι ίδιοι να μετακινηθούν θα τους προσφερθούν κουβέρτες και άλλα  είδη πρώτης ανάγκης.
 

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Αυτοδίκαιη ένταξη των εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης στις νέες περιοχές μετάθεσης

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΩ:

Ημερομηνία: 04/01/2013 11:20:05ΑΔΑ: ΒΕΦΘ9-ΗΚ8
Είδος: ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗΛήψη Αρχείου

Τροποποίηση-Συμπλήρωση αναθέσεων μαθημάτων των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΩ:
Ημερομηνία: 03/01/2013 15:17:10ΑΔΑ: ΒΕΦΙ9-ΖΗΩ
Είδος: ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗΛήψη Αρχείου

Το νέο Δ.Σ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΔΩ

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ



Ανακοινώθηκαν σήμερα, 3/1/2013, από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α οι νέοι Περιφερειακοί Διευθυντές  Εκπαίδευσης της χώρας. Στις Π.Δ.Ε Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Κρήτης επιλέχθηκαν οι ίδιοι Περιφερειακοί Διευθυντές.

Ακολουθούν τα ονόματα των νέων Περιφερειακών Δντών Εκπσης.

Π.Δ.Ε Αττικής:  Γκίνης Δημήτριος- εκπαιδευτικός ΠΕ04.01.


Π.Δ.Ε Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης:  Μελισσόπουλος Σάββας- εκπαιδευτικός ΠΕ70.
 

Π.Δ.Ε Κεντρικής Μακεδονίας: Καρατάσιος Γεώργιος- εκπαιδευτικός ΠΕ03.
 

Π.Δ.Ε Δυτικής Μακεδονίας: Βόντσα Βασιλική- εκπαιδευτικός ΠΕ02.
 

Π.Δ.Ε Στερεάς Ελλάδας:  Παλιαλέξης Ηλίας- εκπαιδευτικός ΠΕ70.


Π.Δ.Ε Ηπείρου: Χουλιάρα Θεοδώρα- εκπαιδευτικός ΠΕ70.
 

Π.Δ.Ε Θεσσαλίας: Ζιάκα Βασιλική- εκπαιδευτικός ΠΕ11.

Π.Δ.Ε Δυτικής Ελλάδας:  Παναγιωτόπουλος Γεώργιος- εκπαιδευτικός ΠΕ70.
 

Π.Δ.Ε Πελοποννήσου:  Μισθός Πέτρος-  εκπαιδευτικός  ΠΕ02.
 

Π.Δ.Ε Κρήτης: Κλινάκης Απόστολος -εκπαιδευτικός ΠΕ70.


Π.Δ.Ε Ιονίων Νήσων: Καραβασίλης Ιωάννης -εκπαιδευτικός ΠΕ70.


Π.Δ.Ε Βορείου Αιγαίου: Παπαδανιήλ Μαρία- εκπαιδευτικός ΠΕ70.
 

Π.Δ.Ε Νοτίου Αιγαίου: Μεσσάρης Διονύσιος- εκπαιδευτικός ΠΕ04.


Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (ΑΡΘΡΟ 39)-ΤΙ ΕΙΠΕ Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

Δείτε στο παρακάτω video τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής(18/12/2012), με θέμα την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α" Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας... ", στο οποίο περιλαμβάνεται και το άρθρο 39 για την Ειδική Αγωγή.

  • Στο 47 λεπτό μπορείτε να δείτε την ομιλία της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
  •  Στις 2 ώρες 26 λεπτά και 20 δεύτερα, την τοποθέτηση του Υπουργού ΠΑΙ.Θ.Π.Α κου Αρβανιτόπουλου, για την Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής, τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ, τα Ειδικά Σχολεία, το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και το επικείμενο νέο σχέδιο νόμου για την Ειδική Αγωγή, καθώς και τις απαντήσεις   που έδωσε η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, στις ερωτήσεις των  Βουλευτών.

Δείτε το video, το οποίο έχετε τη δυνατότητα να κατεβάσετε για να το προχωρήσετε, από εδώ: http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#e22a13fe-4e02-42d8-ac9e-bf188aff82df

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Ο Μόνιμος Πληθυσμός της Χώρας, όπως αυτός προέκυψε από την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011


Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει ότι ο Μόνιμος Πληθυσμός της Χώρας,  όπως αυτός προέκυψε από την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011, ανήλθε σε 10.815.197  άτομα.  Ο Μόνιμος Πληθυσμός αφορά τον αριθμό των  ατόμων που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην κάθε Περιφέρεια,  Περιφερειακή Ενότητα,  Δήμο,  Δημοτική Ενότητα,  Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα και οικισμό της Χώρας.  Στο Μόνιμο Πληθυσμό περιλαμβάνονται όλα τα άτομα ανεξαρτήτως υπηκοότητας (ελληνικής ή άλλης χώρας), τα οποία κατά την Απογραφή Πληθυσμού 2011 δήλωσαν τόπο συνήθους διαμονής τους εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ: http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/General/A1602_SAM01_DT_DC_00_2011_02_F_GR.pdf