Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

"Οπερα μπούφα (και μπαρούφα)..." (Ο Στάθης στον eniko)

Οπερα μπούφα (και μπαρούφα)...



Οπερα μπούφα είναι πλέον η επικοινωνιακή διαχείριση της ελληνικής τραγωδίας.
Κι ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας γνωρίζει από καιρό ότι τα δημοσιονομικά μέτρα που παίρνονται είναι θανατηφόρα
και ότι τα εργασιακά αντίστοιχα είναι του σκοτωμού.
Κι όμως, έσταξε η ουρά του γαϊδάρου αν δύο η τρία απ’ τα χίλια δεκατρία φασιστικά μέτρα εναντίον της εργασίας θα συμπεριληφθούν εν τέλει στο πακέτο-φέρετρο ή όχι!
Είναι σαν να έχουν κόψει τα πόδια και τα χέρια της Ελλάδας, να της έχουν βγάλει τα μάτια,
να της έχουν κόψει τον λαιμό
κι αίφνης να αναρωτιούνται αν πρέπει να της τραβήξουν και το αυτί.
Με προεξάρχουσα σε αυτήν την αισχρή στάση τη ΔΗΜΑΡ και προσωπικώς τον κ. Φώτη Κουβέλη.
Αν θα παρθούν ένα - δύο μέτρα ακόμα μας μάρανε; περί όνου σκιάς φιλοκαλούμε;
ώστε να δοθεί η εντύπωση ότι αντιστεκόμαστε;...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ enikos.gr, ΣΤΟ http://www.enikos.gr/stathis/91151,Opera_mpoyfa_%28kai_mparoyfa%29.html

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΠΥΣΕΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ - Δ. ΑΡΒΑΝΙΤΗ(27-10-2012).



ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΠΥΣΕΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ - Δ. ΑΡΒΑΝΙΤΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι.
Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με σημαντικά προβλήματα στον χώρο της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, προβλήματα που έχουν σημαντικές επιπτώσεις στους μαθητές, τους γονείς και το προσωπικό των σχολικών μονάδων.
Ήδη και ενώ τελειώνει ο δεύτερος μήνας, είναι φανερή η εικόνα της εγκατάλειψης  των μαθητών με αναπηρία η ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αφού όσοι δεν έχουν δυνατότητα μεταφοράς βρίσκονται αποκλεισμένοι στο σπίτι τους.
Αυτό σε συνδυασμό με την δραματική υποβάθμιση των παροχών υγείας και πρόνοιας, φορτώνει τους γονείς με δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη, σε εποχή  αύξησης της ανεργίας και μείωσης των αμοιβών.
Συνεπής στην επιδίωξη της απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλους τους τομείς, η κυβέρνηση της τρόικας μειώνει θεαματικά τον αριθμό των αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ στα ειδικά σχολεία και ΚΕΔΔΥ και προαναγγέλλει την κατάργηση των αναπληρωτών από του χρόνου. Αυτή τη στιγμή, μόνο στην Αττική, υπάρχουν 240 λειτουργικά κενά σε ΕΕΠ και ΕΒΠ αλλά οι πιστώσεις τελείωσαν…
Παράλληλα και με απώτερο στόχο την δραματική μείωση του προσωπικού και του αριθμού των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής, εντατικοποιεί  τις εργασιακές απαιτήσεις, με μπροστάρηδες τους σχολικούς συμβούλους ειδικής αγωγής που, όπως φαίνεται από συγκεκριμένες παρεμβάσεις τους σε σχολικές μονάδες,  έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν το σχέδιο που προβλέπει:
1.                          την μείωση του προσωπικού, αφού προτείνουν στις Περιφέρειες,  μειωμένα λειτουργικά κενά κάνοντας κατάχρηση των αρμοδιοτήτων τους (π.χ. Περιφέρεια Ηπείρου).
2.                          την εντατικοποίηση των εργασιακών συνθηκών, αφού προτείνουν την επέκταση καθηκόντων σε γειτονικές σχολικές μονάδες (π.χ. στην Γ Αθήνας), χωρίς την ενημέρωση των εργαζόμενων και χωρίς αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων. Και αυτά τη στιγμή που το υπάρχον ΕΕΠ δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών των ΣΜΕΑΕ όπου ανήκει.
3.                          την κατάργηση των ΚΕΔΔΥ, αφού εν όψει της μη ύπαρξης αναπληρωτών από την επόμενη χρονιά,  προτείνουν την εντατική λειτουργία των ΕΔΕΑ (π.χ. Γ Αθήνας, Πειραιάς), και μάλιστα ως  ΕΔΕΑΥποστήριξης, δηλαδή υποκατάστατα των διεπιστημονικών ομάδων διάγνωσης και υποστήριξης των ΚΕΔΔΥ.

Συνάδελφοι, είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα να είμαστε ενωμένοι και να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα σε κάθε χώρο δουλειάς , σε κάθε περίπτωση που επιχειρείται η παραβίαση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους μαθητές μας.

Η ειδική αγωγή δεν πρέπει να γίνει θυσία στον βωμό των περικοπών και οι εργαζόμενοι και οι μαθητές δεν πρέπει να συνεχίσουν να είναι τα ανήμπορα θύματα τους.

Χρειάζεται να είμαστε συσπειρωμένοι στα συλλογικά μας όργανα (ΣΕΕΠΕΑΑ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ) , σε επικοινωνία με τους Αιρετούς στα υπηρεσιακά μας συμβούλια (ΥΣΕΕΠ και ΠΥΣΕΕΠ)  και να αναφέρουμε και αντιμετωπίζουμε άμεσα κάθε περιστατικό σε κάθε χώρο δουλειάς.

GREECE—MEMORANDUM OF ECONOMIC AND FINANCIAL POLICIES- PART 3.



Αυτό είναι το, εις την αγγλικήν, αυθεντικό κείμενο στο Μνημόνιο 3- όπως λέμε Terminator 3- που αφορά στα μέτρα που θα πάρουν της εκπαίδευσης...
Β.Β                   


GREECE—MEMORANDUM OF ECONOMIC AND FINANCIAL POLICIES

Annex V. Fiscal Measures 

 Public sector wage bill:
 ..................................................................................................................................................................
...Adopt three bills that: (i) permit the mandatory depositions of teachers from one region to another; (ii) merge school units; and (iii) move administrative staff from the rest of public sector to the Ministry of Education. Upon adoption of the bills, issue a ministerial decision to reduce the number of non-permanent teaching staff annually from 15,226 to 2,000 teachers. 

 Reduce the limit on the number of non-permanent teachers by 90 percent in university and technical colleges (under the implementation of the plan"Athena"). ........................................

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ MEMORANDUM ΕΔΩ 

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Η σιδερόφρακτη πρωθυπουργική λογική περί δημοκρατίας…

Η σιδερόφρακτη πρωθυπουργική λογική περί δημοκρατίας…

Bookmark and Share

Με σκηνικό την αλγεινή εικόνα των δρακόντειων μέτρων πέριξ του ναού του Αγίου Δημητρίου στη θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός στο Διοικητήριο και κατά τη διάρκεια των εγκαινών έκθεσης κειμηλίων της απελευθέρωσης της πόλης, διάβασε μια… προχειρογραμμένη έκθεση ιδεών, διανθισμένη με τους απαραίτητους στίχους του Ελύτη και του Ρίτσου, για να προσδώσει και το ανάλογο συγκινησιακό στοιχείο…Και μεταξύ των άλλων με την άνεση της …μασκαρεμένης θρασύτητας, μας μίλησε για το “στοίχημα που κερδίζουμε” και για την αδήριτη ανάγκη για ομόνοια και ενότητα του ελληνικού λαού, χωρίς καχυποψία, δίνοντας ταυτόχρονα “μαθήματα δημοκρατίας”, υποσχόμενος για διέξοδο από την κρίση με τη φράση “θα τα καταφέρουμε…”, αλλά και τονίζοντας ότι συναισθάνεται την απόγνωση του λαού…
του Στέλιου Συρμόγλου
Να επισημάνω στον Αντώνη Σαμαρά ότι ο ελληνικός λαός, αυτός ο λαός της σιωπής και της αμηχανίας για όσα βιώνει, όσο κι αν έχει χάσει το μέτρο της αξιολόγησης μέσα σ’ ένα νέφος ηθικής και οικονομικής ασφυξίας, ώστε να ταυτίζει τον καλό με το φαύλο και να εθίζεται στις αναθυμιάσεις των σκανδάλων και των ανερμάτιστων πολιτικών πρακτικών, έχει περάσει από την απόγνωση στην αηδία γι αυτό που λέγεται δημόσια ζωή.
Και μπορεί αυτό να αντικρούεται με την όλη παθητική στάση και θέση των πολιτών, με αποτέλεσμα κρίσιμα θέματα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής να καθορώνται μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς της εξουσιαστικής ιδιοτέλειας, δεν θα αργήσει να αντιληφθεί ότι απαιτείται εθνική αυτογνωσία και αυτοκριτική…Και τότε ο λαός θα αντιδράσει στην ηθική αδιαφορία, την αναισθησία και αναισχυντία των πολιτικών, αλλά και των δημοσιογράφων-παπαγάλων της εξουσίας, που εισάγουν την ηθική ελεφαντίαση, τη χοίρεια αδιαντροπιά των δημαγωγών πολιτικών στο σπίτι μας….
Πώς; Όπως σήμερα. Ανοίγοντας την τηλεόραση και βλέποντας τον πρωθυπουργό της χώρας, σ’ ένα σιδερόφρακτο περιβάλλον γιατί είναι ιδιαίτερα “δημοφιλής” , ώστε να… κινδυνεύει η σωματική του ασφάλεια από τις πιθανές αντιδράσεις των πολιτών, “σημαιοστολισμένο”, ευπρεπή και ιματισμένο, βαθύτατα προβληματισμένο, αλλά και αποφασισμένο, με την “ελαφρά φρενοπάθεια” του τιμητή, να εκφωνεί λόγο γεμάτο ασυνέπεια και φθηνή δημαγωγία, χωρίς να φέρει ίχνος εντροπής στις μαλακές παρειές του για όσα η “πόλις εβόησε” και ο κόσμος καταμαρτυρεί.
Και δεν νοείται με τη “σιδερόφρακτη λογική” του να μας μιλάει περί δημοκρατίας, όταν περιορίζει τον λαό ακόμα και να εορτάσει μια εθνική επέτειο κι όταν προωθεί πρός ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο σ’ ένα άρθρο, που υποθηκεύει και εξαθλιώνει τη ζωή των πολιτών για πολλά χρόνια…Αυτή είναι η δημοκρατική αντίληψη και το ‘Ηθος του πρωθυπουργού; Εκτός κι αν οικοδομεί, με πρόσχημα το αδιέξοδο της οικονομίας και της…σωτηρίας του λαού, μια καινούργια Ηθική του μη Ηθικού, που σημαίνει μιαν ανήθικη Ηθική! Πρός αυτήν προσανατολίζει, παραδειγματίζει και εθίζει τους πολίτες;
Μπορεί ο λαός να έχει εγκλωβιστεί κατά καιρούς στα παχυλά λόγια, που βγαίνουν από τα στόματα πολλών μεγαλόσχημων και μικρόσχημων… Και να έχει παγιδευτεί στους κυβερνητικούς κρετινισμούς, τους εκφραστές των βλακειών και τους παραλήπτες των πλεοναζόντων παρασήμων που καταλήγουν να πωλούνται στα παλιατίδικα της χώρας…Και μπορεί σήμερα να βιώνει τους…ευτυχισμένους γεωμετριστές του έθνους, που αμακάριστοι, αλλά έμφοβοι, προσβάλλουν βάναυσα την αξιοπρέπειά του, εξαφανίζουν το κοινωνικό κράτος και ενταφιάζουν αξίες και ελπίδες του με μηδενιστικές νεοπλασίες, φαρμακώνοντας τη Ρωμιοσύνη με υψηλόκαρδους πολιτικούς λεονταρισμούς…
Δεν μπορεί στο διηνεκές να ανέχεται μέτρια και παντελώς ανίκανα πολιτικά αναστήματα. Και να θυμήσω στον Αντώνη Σαμαρά ότι ακτινοσκοπώντας το ήθος του τότε τυράννου ο θεήλατος νους του Πλάτωνος, με λέξεις που κτυπούν κατάστηθα τον σύγχρονο “δημοκρατικό” τύραννο, εμβαθύνει στο δούλο και δόλιο Είναι του και στον τρόπο με τον οποίο εξουδετερώνει όσους υποψιάζεται ότι βάζουν εμπόδια στην εξουσία του. Είναι οι ενέργειές του και η ανήθικη Ηθική του, ωστόσο, που τελικά τον θέτουν εκτός εξουσίας!..
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ http://freepen.gr )

Π.Δ.Ε ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Προσλήψεις αναπληρωτών από τους κλάδους του Ε.Ε.Π σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε και ΚΕ.Δ.Δ.Υ για το 2012-13(24/10/2012)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΔΑ: Β43Ι9-ΩΘΒ

Π.Δ.Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Τροποποίηση της με ΑΠ 20141/05-10-2012 Απόφασης πρόσληψης και τοποθέτησης προσωρινών αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.) σε ΣΜΕΑ και ΚΕΔΔΥ ως προς το μέρος που αφορά μέλη του Ε.Β.Π.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ  ΕΔΩ

Π.Δ.Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Απόφαση πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε για το διδακτικό έτος 2012-13(23/10/2012)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΩ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ενημέρωση σχετικά με τη συνάντηση της 25ης Οκτωβρίου 2012 της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α με τον Υφυπουργό ΠΑΙ.Θ.Π.Α κο Παπαθεοδώρου.



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206,  e-mail: poseepea@yahoo.gr
 
                                                                                               
                                                                           Αθήνα 25/10/2012
                                                                           Α.Π: 160



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: « Ενημέρωση σχετικά με τη συνάντηση της 25ης Οκτωβρίου 2012  της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α με τον Υφυπουργό ΠΑΙ.Θ.Π.Α κο Παπαθεοδώρου»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, η προγραμματισμένη συνάντηση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α με τον Υφυπουργό ΠΑΙ.Θ.Π.Α κο Παπαθεοδώρου. Στη συνάντηση, εκτός του Προέδρου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, παρέστη και με την ιδιότητα της Προέδρου του Περιφερειακού Συλλόγου Αττικής,  η συνάδελφος Μπέττυ Λεωτσάκου,  καθώς και ο συνάδελφος αιρετός του Υ.Σ.Ε.Ε.Π Δημήτρης Παπαευθυμίου. Ο Υφυπουργός  δέχθηκε την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α μόνος, στο προσωπικό του γραφείο, χωρίς την παρουσία συμβούλων ή άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Από πλευράς Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α αναλύθηκαν στον Υφυπουργό όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π- μονίμων και αναπληρωτών-(βλέπε: http://poseepea.blogspot.gr/2012/09/blog-post_3.html) και ζητήθηκε η παρέμβασή του, μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων και υπουργικών αποφάσεων, με στόχο να επιτευχθεί η ουσιαστική ενσωμάτωση και η ισότιμη μεταχείριση του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π στο χώρο της εκπαίδευσης. Επίσης τονίστηκε η αναγκαιότητα άμεσης εξεύρεσης λύσεων, ώστε να πάψει η υποστελέχωση σε Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π των Σ.Μ.Ε.Α.Ε και ΚΕ.Δ.Δ.Υ της χώρας.

Ο κος Παπαθεοδώρου, ήταν πλήρως ενημερωμένος για τα θέματα του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π και μας δήλωσε πως:

ü  Περιμένει άμεσα από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής, σε στενή συνεργασία με την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, προτάσεις για τη διευθέτηση όσων θεμάτων Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π  δεν άπτονται οικονομικής δαπάνης(π.χ ο Υφυπουργός μας απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο ενεργοποίησης του ν.3699/08, όσον αφορά στους συμβούλους Ε.Ε.Π, λόγω απαγορευτικού από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους).

ü  Ως εκ τούτου, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 9:00, θα γίνει η πρώτη συνάντηση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α με το Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κο Λολίτσα, με θέμα τις ρυθμίσεις που πρέπει να προωθηθούν, για την ισότιμη αντιμετώπιση του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π στην εκπαίδευση.

ü  Σχετικά με την αναδιοργάνωση των δομών της εκπαίδευσης, το Υπουργείο, δεν έχει πρόθεση  κατάργησης της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής. Μάλιστα ο Υφυπουργός μας δήλωσε πως είναι πεπεισμένος πως πιθανός κατακερματισμός της Διεύθυνσης θα έχει διαλυτικές συνέπειες για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

ü  Τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ δεν καταργούνται, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος και στη Βουλή, αλλά και ο Υπουργός κος Αρβανιτόπουλος.

ü  Για φέτος δεν υπάρχουν άλλες πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό για πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, παρά μόνον όσες πιστώσεις διατεθούν-σύντομα- σε Ε.Β.Π,  για τις ανάγκες της παράλληλης στήριξης.

ü  Γίνεται  προσπάθεια να ενταχθεί το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ώστε να καλύψει ανάγκες, από τη στιγμή που από του χρόνου θα υπάρξει δραματική μείωση- στα όρια του μηδενισμού- των πιστώσεων για αναπληρωτές –εκπαιδευτικούς και Ε.ΕΠ και Ε.Β.Π, βάσει των επιταγών του μνημονίου 3.

Αυτά μας δήλωσε ο Υφυπουργός, τονίζοντάς, πως κάνει ότι μπορεί σε μια συγκυρία έκρυθμη και δραματική.

Εδώ, η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α επιθυμεί να ενημερώσει το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π και για μια σειρά θεμάτων, τα οποία πληροφορήθηκε από στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α:

Ø  Προωθείται από πλευράς Υπουργείου, νομοθετική ρύθμιση, που έχει να κάνει με την ανασυγκρότηση της σύνθεσης των Υ.Σ.Ε.Ε.Π και Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Στο Υ.Σ.Ε.Ε.Π επιχειρείται να αντικατασταθεί, στη διευρυμένη του σύνθεση για επιλογή Προϊσταμένων ΚΕ.Δ.Δ.Υ, το μέλος του καταργηθέντος Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και στο Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π, πρέπει να αντικατασταθεί η πρόβλεψη του ν.3699/08, για συμμετοχή στη σύνθεση, του ανενεργού Συμβούλου Ε.Ε.Π, με «μέλος Ε.Ε.Π».

Ø  Μετά την ψήφιση της τροπολογίας  μεταβολής  σύνθεσης του Υ.Σ.Ε.Ε.Π, θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία επιλογής Προϊσταμένων ΚΕ.Δ.Δ.Υ για όλη τη χώρα.

Ø  Μια άλλη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο, έχει να κάνει με την απόκτηση δυνατότητας του Ε.Ε.Π να εργάζεται και στα σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης (το Ε.Β.Π την έχει δια νόμου αυτή τη δυνατότητα και γι αυτό προσλαμβάνεται για παράλληλη στήριξη στην Γενική Εκπαίδευση). Η ρύθμιση αυτή, χρειάζεται, κατά το Υπουργείο, για να μπορέσει να ενταχθεί το Ε.Ε.Π στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, πρόγραμμα που απευθύνεται στη Γενική Εκπαίδευση.

Ø  Εδώ πρέπει να επισημάνουμε το δραματικό και επικίνδυνο για τη συνέχιση της  ύπαρξης των δομών Ε.Α.Ε, ενδεχόμενο, του χρόνου, να μην υπάρχουν αναπληρωτές Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, αλλά και εκπαιδευτικοί, από τον κρατικό προϋπολογισμό, για τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ και να υπάρχουν στη Γενική Εκπαίδευση, μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Ø  Καταβάλλονται προσπάθειες από το Υπουργείο, να μπορέσουν να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις για παράλληλη στήριξη, με Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π), μέσα στις επόμενες δέκα με δεκαπέντε μέρες.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, θα επανέλθει με ότι νεώτερο, από ένα τοπίο-κινούμμενη άμμο-επισημαίνοντας πως οι μέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι πολύ δύσκολες και  προαπαιτούμενο για όλους μας πρέπει να είναι «η προς τα δεινά στερότης» (δύναμη αντιστάσεως).


Για το Δ.Σ


Ο Πρόεδρος                       Η Γ. Γραμματέας           



Βούγιας Βασίλης            Κατσούλη Παναγιώτα