Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(ΣΑΤΕΑ): "2002-2012: η εγκύκλιος της Ειδικής Αγωγής και η βιομηχανία προσόντων"

2002-2012: η εγκύκλιος της Ειδικής Αγωγής και η βιομηχανία προσόντων

Για 11η χρονιά οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής με βασικό τίτλο σπουδών στην Ε.Α. (ΠΕ61, ΠΕ71) μπήκαμε στη διαδικασία αναμονής της εγκυκλίου μας. Για 11η χρονιά δε θα επισκεφτούμε τις πρωτοβάθμιες για ζητήματα μετάθεσης ή απόσπασης, αλλά για να κάνουμε αίτηση ένταξης στον πίνακα Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών ΕΑΕ έχοντας σχεδόν 90 μήνες προϋπηρεσίας (ελπίζουμε να μη μηδενίσει το κοντέρ μόλις φτάσουμε τους 100 και γίνει μια μεγάλη επανεκκίνηση σαν τις μικρές επανεκκινήσεις της ζωής μας, που βιώνουμε κάθε Σεπτέμβρη). Για 11η χρονιά πρόκειται να καλύψουμε οργανικά κενά κι όχι λειτουργικά...

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σεμινάριο αφήγησης " Γιατί λέμε ιστορίες"


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ο Περιφερειακός Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού οργανώνει σεμινάριο αφήγησης είκοσι τεσσάρων ωρών, το οποίο θα διεξαχθεί σε δύο Σαββατοκύριακα [3-4 Νοεμβρίου 2012 και τον Ιανουάριο του 2013 (σύντομα θα οριστικοποιηθεί η ημερομηνία του Ιανουαρίου)], με τίτλο «Γιατί λέμε ιστορίες». Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η κα Μάγδα Κοσσίδα. Παράλληλα με το σεμινάριο τα βράδια των Σαββατοκύριακων θα δοθούν οι παρακάτω παραστάσεις έμμετρης αφήγησης: «Η Γυφτοπούλα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Ο Ηρακλής» και «Ο Διγενής Ακρίτας».
 Η Μάγδα Κοσσίδα είναι ελληνίδα, αλλά από τα δεκαοκτώ της χρόνια ζει στη Γαλλία. Σπούδασε Ιστορία και Παιδαγωγικά, αλλά στη συνέχεια αφιερώθηκε στην τέχνη της προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης. Ειδικεύεται στην ελληνική μυθική και επική παράδοση και οι παραστάσεις της έχουν παρουσιαστεί σε όλη την Γαλλία. Μερικές από τις παραστάσεις της είναι: «Έρως και Ψυχή, κατά Απουήλιο», «Παραμύθια και θρύλοι της γαλάζιας πατρίδας μου», «Γνωστά και άγνωστα παραμύθια των αδελφών Γκριμ» κ.α. Μεγάλο μέρος του έργου της ασχολείται με την παρουσίαση της λόγιας λογοτεχνίας με αφηγήσεις – αναλόγια που αναφέρονται στο έργο του Γιασάρ Κεμάλ, του Βασίλη Αλεξάκη, των ρώσων κλασσικών κ.α. Επίσης, έχει ασχοληθεί με την αφήγηση σε πολύ μικρά παιδιά και διδάσκει τεχνικές αφήγησης για αυτήν την ηλικία.  Είναι μέλος της ερευνητικής και καλλιτεχνικής ομάδας του Κέντρου Προφορικής Λογοτεχνίας (Centre de la Literature Orale) και συνεχίζει την έρευνα και τη δημιουργία στην επική αφήγηση. Η εμπειρία της μετανάστευσης και της λογοτεχνικής δημιουργίας σε δύο γλώσσες τρέφει το έργο της.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:
Μπίκα Χαρούλα: 6942718549, e-mail: zwis@otenet.gr
Τάτση Δώρα: 6974090661, e-mail: doratatsi@yahoo.gr

Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ετήσιο βιωματικό εργαστήριο

 
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού και  Βοηθητικού Προσωπικού Ηπείρου οργανώνει ετήσιο βιωματικό εργαστήριο για την τέχνη της προφορικής αφήγησης και τη θεραπευτική και παιδαγωγική προσέγγιση των παραμυθιών. Εισηγητής των εργαστηρίων θα είναι ο Δρ.  Στέλιος Πελασγός. Το εργαστήρι απευθύνεται σε όλες τις ειδικότητες του Συλλόγου, καθώς και σε όλες της ειδικότητες και βαθμίδες της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και σε ανθρώπους της τέχνης, του θεάτρου και της λαογραφίας.
Οι ομάδες εργασίας θα αποτελούνται το ανώτερο από είκοσι (20) άτομα. Για την καταλληλότερη σύνθεση των ομάδων μπορείτε να παραθέσετε ένα σύντομο βιογραφικό με τις σπουδές και τα ενδιαφέροντά σας, καθώς και το πεδίο των επαγγελματικών σας δραστηριοτήτων.
Το εργαστήρι θα λαμβάνει χώρα ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα (οκτώ ώρες) και θα διαρκέσει οκτώ μήνες. Το πρώτο εργαστήρι ξεκινά το Σαββατοκύριακο 13-14 Οκτωβρίου με θέμα: «Παραμύθια, μύθοι, όνειρα». Οι ημερομηνίες των επόμενων θεματικών ενοτήτων είναι οι ακόλουθες: 17-18 Νοεμβρίου 2012, 15-16 Δεκεμβρίου 2012, 19-20 Ιανουαρίου 2013, 16-17 Φεβρουαρίου 2013, 16-17 Μαρτίου 2013, 13-14 Απριλίου, 18-19 Μαΐου 2013.
Οι θεματικές των εργαστηρίων είναι στη διάθεση των συμμετεχόντων, έχει ωστόσο προβλεφτεί η πιθανότητα τροποποίησής τους, ανάλογα με το ενδιαφέρον των μελών των ομάδων. Το σεμινάριο  θα διεξαχθεί στο «Θυμωμένο Πορτραίτο» (Καποδιστρίου 20, Ιωάννινα).
Τα μέλη των ομάδων  θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν, τόσο ως ακροατές, όσο και ενεργά ως αφηγητές στις Λέσχες Αφήγησης, που θα λαμβάνουν χώρα τα Σαββατόβραδα των εργαστηρίων και θα είναι ανοιχτές στο κοινό. Επίσης, θα μπορούν να λάβουν μέρος και σε άλλες εκδηλώσεις και δράσεις αφήγησης, που θα οργανώνονται κατά καιρούς στην πόλη, τόσο από τον εισηγητή των εργαστηρίων, όσο και από άλλους αφηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το κόστος συμμετοχής στο εργαστήρι ανέρχεται στα 35 ευρώ ανά μήνα και τα χρήματα για το πρώτο σαββατοκύριακο θα πρέπει να δοθούν μέχρι στις 13 Σεπτεμβρίου.
Για πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή σας παρακαλώ να επικοινωνήσετε με:
Μπίκα Χαρούλα (6942718549), mail: zwis@otenet.gr, Τάτση Δώρα (6974090661), mail: doratatsi@yahoo.gr

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ορθή Επανάληψη Πράξης με ΑΔΑ: " Πρόσκληση υποψηφίων για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και αναπληρωτών από τον κλάδο ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) για τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. για το σχολικό έτος 2012-2013"

ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ
Η φράση «μετά τη λήξη της άδειας»(Κεφ.Γ, § ζ), αναδιατυπώνεται «μετά τη λήψη της άδειας»

Δείτε την εγκύκλιο, με την ανακοινοποίηση, από εδώ:  Λήψη Αρχείου

Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης από εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για ένταξη στους Ενιαίους Πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών ΕΑΕ διδακτικού έτους 2012-2013

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.
Για την Εγκύκλιο-Αίτηση των αναπληρωτών ΕΑΕ πατήστε εδώ.
Για τους πίνακες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης πατήστε εδώ.
Για τον πίνακα ΚΕΔΔΥ πατήστε εδώ.



Αποσπάσεις Ειδικής Αγωγής Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης διδακτικού έτους 2012-13


Για τις Αποσπάσεις σε ΠΥΣΔΕ σε ΣΜΕΑΕ πατήστε εδώ.
Για τις Αποσπάσεις σε ΠΥΣΠΕ σε ΣΜΕΑΕ πατήστε εδώ.
Για τις Αποσπάσεις ΠΕ σε ΚΕΔΔΥ πατήστε εδώ.
Για τις Αποσπάσεις ΔΕ σε ΚΕΔΔΥ πατήστε εδώ.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Αίτηση-δήλωση υποψηφίου για πρόσληψη αναπληρωτή-ωρομισθίου ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και ΚΕ.Δ.Δ.Υ


Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων , Πολιτισμού και Αθλητισμού  καλούνται όσοι διαθέτουν τα τυπικά προσόντα ένταξης στους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και στον κλάδο του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) να υποβάλουν αίτηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία επιθυμούν να προσληφθούν , από 8/8/2012 μέχρι και 17/8/2012.
Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως αυτά ορίζονται στην υπ’αριθμ. πρωτ. 91287/Γ6/7-8-2012 σχετική εγκύκλιο.

 Για την Εγκύκλιο πατήστε εδώ.

 Για την αίτηση-δήλωση υποψηφίου για πρόσληψη  αναπληρωτή-ωρομισθίου ΕΕΠ σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και ΚΕ.Δ.Δ.Υ. 
πατήστε εδώ.

 Για την αίτηση-δήλωση υποψηφίου για πρόσληψη  προσωρινού αναπληρωτή ΕΒΠ σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. πατήστε εδώ.

 Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.


Πρόσκληση υποψηφίων για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και αναπληρωτών από τον κλάδο ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) για τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. για το σχολικό έτος 2012-2013

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται 
από 8/8/2012 μέχρι 17/8/2012.

Δείτε την εγκύκλιο από εδώ:Λήψη Αρχείου

Υπογράφηκε η εγκύκλιος πρόσληψης αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π για το έτος 2012-13

Υπογράφηκε, σήμερα Τρίτη 7 Αυγούστου 2012, από τον Υπουργό Παιδείας κο Αρβανιτόπουλο,  η απόφαση της εγκυκλίου πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π για το έτος 2012-13. Μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε αναρτήσει την εγκύκλιο στο blog της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

Β.Β

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Το τέρας μέσα μας : Το πείραμα του Μίλγκραμ

Το πείραμα του Μίλγκραμ είναι ένα από τα πιο γνωστά αντιδεοντολογικά πειράματα της ψυχολογίας, ουσιαστικά μια «φάρσα» που ξεγύμνωσε την ανθρώπινη ψυχή.
Το 1961, ο είκοσι εφτάχρονος Στάνλει Μίλγκραμ, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο Γέιλ, αποφάσισε να μελετήσει την υπακοή στην εξουσία. Είχαν περάσει λίγα μόνο χρόνια από τα φρικτά εγκλήματα των Ναζί και γινόταν μια προσπάθεια κατανόησης της συμπεριφοράς των απλών στρατιωτών και αξιωματικών των SS, οι οποίοι είχαν εξολοθρεύσει εκατομμύρια αμάχων.
Η ευρέως αποδεκτή εξήγηση –πριν το πείραμα του Μίλγκραμ- ήταν η αυταρχική τευτονική διαπαιδαγώγηση και η καταπιεσμένη –κυρίως σεξουαλικά- παιδική ηλικία των Γερμανών. Όμως ο Μίλγκραμ ήταν κοινωνικός ψυχολόγος και πίστευε ότι αυτού του είδους η υπακοή –που οδηγεί στο έγκλημα- δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα μόνο της προσωπικότητας, αλλά περισσότερο των πιεστικών συνθηκών.
Και το απέδειξε κάνοντας τη «φάρσα» του....
Η συνέχεια στο pepla.blogspot.gr, από εδώ:http://pepla.blogspot.gr/2012/08/blog-post_5.html