Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Κατάθλιψη και κρίση ( του Β.Η )

"...Αρχίζω και βεβαιώνομαι για μια παλιότερη υποψία μου, ότι η οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα της μαζικής κατάθλιψης και όχι αντίστροφα ότι δηλαδή η κατάθλιψη είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. Για την ακρίβεια η κρίση είναι η άθλια ψυχική κατάσταση που έγινε φανερή μιας και διατυπώθηκε στη lingua franca του καιρού μας, την γλώσσα  της οικονομίας .

    Θυμηθείτε τις δεκαετίες του ’90 και του 2000, την περίοδο της άνθησης, που τα ψυχοφάρμακα έκαναν πωλήσεις ρεκόρ. Θυμηθείτε τις τρελλές νύχτες και τις γκρίζες μέρες. Θυμηθείτε τα μούτρα, τα νεύρα στους δρόμους, τους καβγάδες στα γραφεία και τις υπηρεσίες. Τη γενική δυσφορία του ελληνικού λαού..."
Δείτε το κείμενο του Β.Η στο pyravlosypogeiwn.blogspot.gr, από εδώ: http://pyravlosypogeiwn.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α:" Πρωτοφανής καθυστέρηση έκδοσης της εγκυκλίου πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π) για το σχολικό έτος 2012-13"


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206,  e-mail: poseepea@yahoo.gr
 
                                                                                                
                                                            Αθήνα 3/8/2012
                                                  Α.Π: 127

                                
              Προς Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
                   Πολιτισμού και Αθλητισμού κο Αρβανιτόπουλο
                                 
              Κοιν: Υφυπουργό ΠΑΙ.Θ.Π.Α κο Παπαθεοδώρου
                     Ειδικό Γραμματέα ΠΑΙ.Θ.Π.Α κο Γκλαβά
                     Δνση Ειδικής Αγωγής
                     Ε.Σ.Α.μεΑ



Θέμα: «Πρωτοφανής  καθυστέρηση έκδοσης της εγκυκλίου πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π) για το σχολικό έτος 2012-13»



Κύριε Υπουργέ

σε συνέχεια της επιστολής που σας αποστείλαμε με αρ.πρωτ: 123/17-7-2012 και με θέμα « Καθυστέρηση έκδοσης εγκυκλίου πρόσληψης αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π», πληροφορούμαστε πως εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκεται στο γραφείο σας για υπογραφή η απόφαση για την έκδοση της εγκυκλίου πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π) για το σχολικό έτος 2012-13.
 Η καθυστέρηση έκδοσης της φετινής εγκυκλίου είναι πρωτοφανής  και λαμβανομένου υπόψη πως η πλειονότητα των Κέντρων Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ) και Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε) της χώρας είναι υποστελεχωμένα, όσον αφορά στο μόνιμο Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π και ουσιαστικά λειτουργούν με αναπληρωτές, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως είναι αδύνατον η φετινή χρονιά να ξεκινήσει ομαλά.
 Πολύ φοβούμαστε μάλιστα ότι θα φτάσει Νοέμβριος και στα Ειδικά σχολεία και στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ δεν θα υπάρχει Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π) και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π) για να μπορέσουν να λειτουργήσουν, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υποστήριξη των μαθητών με Αναπηρίες και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες.

Κύριε Υπουργέ

Κατόπιν τούτων, η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α σας απευθύνει δραματική έκκληση  να υπογράψετε άμεσα την απόφαση έκδοσης της εγκυκλίου πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π) για το σχολικό έτος 2012-13, ώστε να μπορέσει να προσληφθεί έγκαιρα το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π και να στελεχώσει τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ και τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε της χώρας, σ αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.








Για το Δ.Σ




Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γ. Γραμματέας  








Βούγιας Βασίλης                     Κατσούλη Παναγιώτα                                          

Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Πρωτ/θμιας από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ 2012-2013

Αποφάσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών Πρωτ/θμιας σε φορείς 2012-2013

Αποφάσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών Δ/θμιας σε φορείς 2012-2013

Εκτός λειτουργίας η ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και o δικτυακός τόπος diavgeia.gov.gr

Εκτός λειτουργίας η ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και o δικτυακός τόπος diavgeia.gov.gr

Από χθες, Πέμπτη 2/8/2012, το απόγευμα, δεν λειτουργεί η ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης εκτός λειτουργίας βρίσκεται o δικτυακός τόπος diavgeia.gov.gr, όπου αναρτώνται όλες οι πράξεις των κυβερνητικών και διοικητικών οργάνων. Άγνωστοι οι λόγοι των προβλημάτων και άγνωστος ο χρόνος αποκατάστασης, καθότι οι υπεύθυνοι δεν θεώρησαν ότι πρέπει να ενημερώσουν τους επισκέπτες των ιστοσελίδων, οι οποίοι λόγω των πολλών εκκρεμοτήτων (αποσπάσεις, διορισμοί , εγκύκλιοι αναπληρωτών, κ.λ.π), αγωνιούν καθημερινώς.

Βασίλης Βούγιας

Γιατί η Ελλάδα είναι πιο επικίνδυνη περίπτωση...(του Κώστα Στούπα)

Γιατί η Ελλάδα είναι πιο επικίνδυνη  περίπτωση...

Η ελληνική κρίση είναι μια κρίση πολλαπλή και ως εκ τούτου δύσκολα αντιμετωπίσημη. Έχουμε μια κρίση χρέους η οποία σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις περισσότερες των περιπτώσεων της υπόλοιπης Δύσης είναι αμιγώς κρατική χρεοκοπία και όχι  υπερχρέωση ιδιωτών ή τραπεζών η οποία πλήττει δευτερογενώς το κράτος.

Αντιμετωπίζουμε μια κρίση παραγωγική καθώς σαν οικονομία εδώ και πολλά χρόνια δεν είμαστε σε θέση να παράγουμε όσα καταναλώνουμε ή έστω αντίστοιχης αξίας προϊόντα με βάση το βιοτικό επίπεδο που έχουμε εξασφαλίσει.

Αντιμετωπίζουμε μια κρίση πολιτισμική σε σχέση με την οικονομική και πολιτική ζώνη του πλανήτη που θέλουμε να ανήκουμε, η οποία κορυφώνεται με τραγικό τρόπο λόγω της χρεοκοπίας εντός της ζώνης του ευρώ η οποία καθιστά δύσκολη τη νομισματική εξομάλυνση των επιπτώσεων....
Πηγή: www.capital.gr
Η συνέχεια από εδώ: http://www.capital.gr/stoupas/?i=i03082012





Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘ.ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ: Επιστολή προς ΚΕ.Δ.Δ.Υ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ
Διεύθυνση Επικοινωνίας:
Χαλάτσογλου Μηλιώνη Λία
Ι. Αγγελοπούλου 58, Θεσσαλονίκη 54352
Τηλ. 2310935352, 2310449554,, κιν. 6944350201, 6947347492, φαξ. 2310453543




Αριθμ. Πρωτοκ. 130

Θεσσαλονίκη 23-07-2012

Προς
Προϊσταμένους ΚΕΔΔΥ

Κυρίες και κύριοι,
Στα πλαίσια της προσωπικής επαφής που σκοπεύουμε να έχουμε  (περιμένουμε άμεσα να οριστεί) με τον νέο Υπουργό Παιδείας, θα θέλαμε να μας αναφέρετε λεπτομερώς την πραγματική εικόνα των ΚΕΔΔΥ έτσι ώστε να μπορέσουμε να την εκθέσουμε και να πιέσουμε για την απαραίτητη συνέχιση της λειτουργίας τους. Πιστεύουμε ότι η συνέχιση της λειτουργία των ΚΕΔΔΥ είναι απαραίτητη αλλά και χρήζει ενίσχυση τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε διαγνωστικά εργαλεία.
Παρακαλούμε λοιπόν όπως μας εκθέσετε τα εξής:
1.                Σε ποιες ειδικότητες υπάρχουν ελλείψεις και ποιές είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις που θα πρέπει να υπάρχουν για την καλύτερη λειτουργία των ΚΕΔΔΥ.
2.               Ποια είναι ακριβώς τα διαγνωστικά εργαλεία και τεστ που χρησιμοποιείται για τις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.
Θεωρούμε πως οι τελευταίες δημοσιεύσεις για παράνομες αξιολογήσεις δυσλεξίας, ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν από την πολιτεία ως ενδεχόμενο άλλοθι για την υποβάθμιση των ΚΕΔΔΥ μέσα στην κυρίαρχη υποβάθμιση των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών.
Ευελπιστούμε σε μια καλή και εποικοδομητική συνεργασία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην καλύτερη διεκδίκηση των κοινών αιτημάτων μας. 
Ευχαριστούμε πάρα πολύ.  
Η γραμματέας                                               Η πρόεδρος

Μηλιώνη Λία                                                 Μπάρου Γεωργία

Απογραφή 2011: Πληθυσμός των Δήμων της χώρας

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα του
Νόμιμου Πληθυσμού, δηλαδή του αριθμού των δημοτών κάθε Δήμου της Χώρας,
ανά Δημοτική Ενότητα, όπως αυτά προέκυψαν από την Απογραφή Πληθυσμού-
Κατοικιών 2011, την οποία διενήργησε η ΕΛΣΤΑΤ κατά το χρονικό διάστημα από
10-24 Μαΐου 2011, με ημερομηνία αναφοράς την 9η Μαΐου 2011.

Δείτε τον πίνακα όπου παρουσιάζονται τα αποτελέσματα του Νόμιμου Πληθυσμού της χώρας από εδώ:  http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/General/NWS_CENSUS_310712_GR.pdf

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ο Σ.Γκλαβάς Ειδικός Γραμματέας Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α

 Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με απόφασή του διόρισε τον Σ. Γκλαβά στη θέση του Ειδικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο κος Γκλαβάς θα προΐσταται των υπηρεσιών του Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Δείτε την απόφαση από εδώ: http://et.diavgeia.gov.gr/f/minedu/ada/%CE%9241%CE%A79-8%CE%A6%CE%99



Στον Υπουργό κο Αρβανιτόπουλο για υπογραφή, η εγκύκλιος πρόσληψης αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π


 Η εγκύκλιος πρόσληψης αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π), για το σχολικό έτος 2012-13, βρίσκεται για υπογραφή στο γραφείο του Υπουργού ΠΑΙ.Θ.Π.Α  κου Αρβανιτόπουλου. Αν και ο Υπουργός είναι απασχολημένος στη Βουλή όπου συζητείται το σχέδιο νόμου για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ελπίζουμε να υπογραφεί πολύ σύντομα, ώστε, επιτέλους, να μπορέσουν οι συνάδελφοι να καταθέσουν τις αιτήσεις τους. 

Βασίλης Βούγιας