Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Όταν αναστείλουν την επαγγ/κή τους δραστηρ/τα μπορούν να αναλάβουν υπηρεσία οι αναπληρωτές Μηχανικοί, Ιατροί και Οδοντίατροι

"...Υποψήφιοι εκπαιδευτικοί, κλάδων ΠΕ12-Μηχανικών, ΠΕ14.01-Ιατρών και ΠΕ14.02-Οδοντιάτρων, μπορούν να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση για πρόσληψη ως αναπληρωτές, αλλά δεν μπορούν να αναλάβουν υπηρεσία, εάν προηγουμένως δεν αναστείλουν την ασκούμενη επαγγελματική τους δραστηριότητα."

Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του ΥΠΑΙΘΠΑ, από εδώ: http://et.diavgeia.gov.gr/f/minedu/ada/%CE%924129-%CE%94%CE%984

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α: Ενημέρωση για την εγκύκλιο των Αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π και την αναγκαιότητα σύστασης πινάκων διοριστέων Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206,  e-mail: poseepea@yahoo.gr
 
                                                                                               Αθήνα 25/7/2012
                                                                                               Α.Π: 125

                 Προς τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού
                                         και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού
                                   

                                      Κοιν: Δνση Ειδικής Αγωγής
                                              ΕΣΑμεΑ
                                               M.M.E

Θέμα: « Ενημέρωση για την εγκύκλιο των Αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π και την αναγκαιότητα σύστασης πινάκων διοριστέων Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π»

Αποτελεί γενική παραδοχή ότι οι ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ είναι υποστελεχωμένες, όσον αφορά στο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π) και στο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π). Υπάρχουν μεγάλες ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό και έως τώρα οι μονάδες αυτές και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ λειτουργούν χάρη στο θεσμό των αναπληρωτών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται η εύρυθμη λειτουργία των πλαισίων αυτών, που προσφέρουν ειδική αγωγή και εκπαίδευση, να μην υπάρχει συνέχεια στο έργο του κάθε επιστήμονα, σε χώρους μάλιστα ευαίσθητους στη δόμηση σχέσεων και στην ύπαρξη συνεργειών και στο τέλος όλα αυτά να λειτουργούν σε βάρος του αποδέκτη των υπηρεσιών μας, του μαθητή και της οικογένειάς του

Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει αφενός μεν να προβεί άμεσα στη σύσταση πινάκων διοριστέων από τους αναπληρωτές Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π με προϋπηρεσία, όπως ακριβώς ισχύει για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς, αφετέρου δε, να προβεί σε επανακαθορισμό των τυπικών προσόντων διορισμού του Ε.Ε.Π μέσω τροποποίησης του ν. 2817, ώστε να λυθούν επιτέλους ζητήματα που όζουν εδώ και χρόνια( θέματα Κοινωνικών Λειτουργών αποφοίτων ΤΕΙ και Πανεπιστημίου, θέματα Θεραπευτών λόγου και Φυσικοθεραπευτών, θέματα ΑΣΠΑΙΤΕ, θέματα εξειδίκευσης Ψυχολόγων κ.λ.π)

Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, Ομοσπονδία, Περιφερειακοί Σύλλογοι Ε.Ε.Π, ΕΣΑμεΑ, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων κ.λ.π
Κι αυτό γιατί είναι αναφαίρετο δικαίωμα των ΑμΕΑ να λαμβάνουν την προσήκουσα ποιοτική εκπαίδευση η οποία και  κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα της χώρας και από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο.

Τώρα όσον αφορά στην έκδοση της εγκυκλίου πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, για το έτος 2012-13, αυτή καθυστερεί καθόσον ελέγχεται η διαδικασία ορθής σύστασης των πινάκων Α των υποψηφίων αναπληρωτών ΑμεΑ, μιας και υπάρχει πρόβλημα   με την προσκόμιση των δικαιολογητικών που θα τους ζητηθούν, λόγω της δυσλειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας(ΚΕΠΑ), τα οποία και είναι κατά νόμο αρμόδια για την έκδοση πιστοποιητικών αναπηρίας. Επίσης εξετάζεται από  νομικούς συμβούλους, αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, η νομιμότητα του περιεχομένου της εγκυκλίου.

Κατά τα φαινόμενα λοιπόν, αναμένουμε την επόμενη εβδομάδα την έκδοσή της. Μη λησμονώντας βεβαίως ότι περισσότερη και ουσιαστικότερη σημασία έχει η διάθεση των αναγκαίων πιστώσεων και φέτος, για την πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν Σ.Μ.Ε.Α.Ε και ΚΕ.Δ.Δ.Υ.


 


Για το Δ.Σ




Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γ. Γραμματέας  








Βούγιας Βασίλης              Κατσούλη Παναγιώτα                                          

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Διευκρινήσεις σχετικά με την προσμέτρηση προϋπηρεσίας από χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών εγκυκλίων, αναφορικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος υποψηφίων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ένταξή στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων και ειδικότερα όσον αφορά στην προσμέτρηση προυπηρεσίας προσφερθείσας σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης..."

Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο, που υπέγραψε η  Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του ΥΠΑΙΘΠΑ, Ευδοκία Καρδαμίτση, από εδώ:  http://et.diavgeia.gov.gr/f/minedu/ada/%CE%9241%CE%989-%CE%99%CE%A52

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση κενών θέσεων Αναπληρωτή Προϊσταμένου στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Μαγνησίας και Τρικάλων

Δείτε την πρόσκληση, την αίτηση και το υπόδειγμα Πιστοποιητικού Υπηρεσιακής κατάστασης από εδώ: http://thess.pde.sch.gr/jm/index.php?option=com_content&view=article&id=537&catid=44&Itemid=84

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Νέες περικοπές στο Υπουργείο Παιδείας προανήγγειλε από την Πάτρα ο Υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος - Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι διδακτικές ώρες

Νέες περικοπές στο εκπαιδευτικό σύστημα προανήγγειλε νωρίτερα από την Πάτρα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος εγκαινίασε το κτίριο του Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Περιβόλα. Ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε ότι έχει ξεκάθαρο σχέδιο για τον περιορισμό των οικονομικών στο Υπουργείο του, σπεύδοντας ωστόσο να διευκρινίσει ότι«οι όποιες περικοπές να μην επηρεάσουν την Παιδεία»...
Η συνέχεια στο Πατρινό portal  thebest.gr, από εδώ: http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/136564

...What went wrong in Europe !!!-Οδηγός για το τι πήγε στραβά στην Ευρώπη.


Οδηγός για το τι πήγε στραβά στην Ευρώπη.

H Helga είναι ιδιοκτήτρια ενός μπαρ. Καταλαβαίνει ότι το σύνολο σχεδόν των πελατών της είναι άνεργοι αλκοολικοί και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά να πατρονάρει το μπαρ της. Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα έρχεται με ένα νέο σχέδιο μάρκετινγκ που επιτρέπει στους πελάτες να πιουν τώρα, αλλά να πληρώσουν αργότερα.
Η Helga παρακολουθεί τα ποτά που καταναλώνονται σε ένα καθολικό (έτσι κάνει χορήγηση δανείων στους πελάτες της).

Λόγος γίνεται για το μπαρ της Helga "πίνεις τώρα, πληρώνεις αργότερα» τη στρατηγική μάρκετινγκ και, ως εκ τούτου, όλο και περισσότεροι πελάτες περιμένουν στη γραμμή για το μπαρ της Helga. Σύντομα έχει το μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων από κάθε μπαρ στην πόλη.

Παρέχοντας στους πελάτες την ελευθερία της από άμεσα αιτήματα πληρωμής η Helga δεν παίρνει καμία αντίσταση όταν, σε τακτά χρονικά διαστήματα, αυξάνει σημαντικά τις τιμές της για το κρασί και τη μπίρα - τα περισσότερα ποτά που καταναλώνονται .

Κατά συνέπεια, το ακαθάριστο της Helga για όγκους πωλήσεων και τα κέρδη έχουν αυξηθεί μαζικά.

Μια νεαρή και δυναμική αντιπρόεδρος στην τοπική τράπεζα αναγνωρίζει ότι τα χρέη των πελατών αποτελούν πολύτιμη αξία μελλοντικών στοιχείων του ενεργητικού της και αυξάνει το όριο δανεισμού της Helga. Εκείνη δεν βλέπει κανένα λόγο για αδικαιολόγητη ανησυχία, αφού έχει τα χρέη των αλκοολικών ανέργων ως εγγύηση.

Η αντιπρόεδρος ανταμείβεται με ένα μπόνους έξι αστέρια.

Στην έδρα της εταιρίας της τράπεζας, οι έμποροι εμπειρογνώμονες εχουν βρει έναν τρόπο να κάνουν τεράστιες προμήθειες, και να μετατρέψει αυτά τα δάνεια των πελατών σε DRINKBONDS. Αυτές οι "αξίες" στη συνέχεια ομαδοποιούνται και αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στις διεθνείς αγορές κινητών αξιών.

Απλοϊκοί επενδυτές δεν κατανοούν πραγματικά ότι οι τίτλοι που πωλούνται σε αυτούς ως "AA εξασφαλισμένα ομόλογα" είναι πραγματικά χρέη των αλκοολικών ανέργων. Παρ 'όλα αυτά, οι τιμές των ομολόγων ανεβαίνουν συνεχώς και οι αξίες σύντομα γίνονται οι πιο hot-πωλήσεις ειδών για μερικούς από τους κορυφαίους οίκους μεσιτείας του έθνους.

Οι έμποροι εμπειρογνώμονες των κεντρικών της τράπεζας λαμβάνουν όλοι τα έξι μπόνους αστέρια.

Μια μέρα, ακόμα κι αν οι τιμές των ομολόγων συνεχίζουν να αναρριχώνται, ένας διευθυντής κινδύνου στην αρχική τοπική τράπεζα αποφασίζει ότι έχει έρθει η ώρα της πληρωμής της ζήτησης για τα χρέη από τους πότες στο μπαρ της Helga. Ενημερώνει έτσι την Helga. Η Helga στη συνέχεια απαιτεί πληρωμή από τους αλκοολικούς προστάτες της, αλλά, όντας άνεργοι αλκοολικοί, δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους από την κατανάλωση. Δεδομένου ότι η Helga δεν μπορεί να εκπληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις της, αναγκάζεται να κηρύξει πτώχευση. Το μπαρ κλείνει και 11 εργαζόμενοι της Helga χάνουν τις δουλειές τους.

Μες σε μια βραδιά, τα DRINKBONDs έχουν πτώση τιμών κατά 90%. Η αξία των ομολόγων που κατέρρευσε, καταστρέφει τη ρευστότητα της τράπεζας και την αποτρέπει από την έκδοση νέων δανείων, που οδήγησε σε πάγωμα πιστώσεων και της οικονομικής δραστηριότητας στην κοινότητα.

Οι προμηθευτές του μπαρ Helga είχαν χορηγήσει γενναιόδωρη παράταση της πληρωμής των και είχαν επενδύσει στα συνταξιοδοτικά ταμεία των επιχειρήσεων τους τις ομολογιακές αξίες. Θεωρούν ότι βρίσκονται αντιμέτωποι τώρα με το να χρειάζεται να διαγράψουν το κακό χρέος της και να χάσουν πάνω από 90% της υποτιθέμενης αξίας των ομολόγων. Ο Προμηθευτής του κρασιού της κηρύττει επίσης πτώχευση, με κλείσιμο των θυρών για μια οικογενειακή επιχείρηση που είχε εδώ και τρεις γενιές. Ο Προμηθευτής μπίρας της εξαγοράζεται από έναν ανταγωνιστή, ο οποίος κλείνει αμέσως την τοπική μονάδα και απολύει 150 εργαζομένους.

Ευτυχώς όμως, η τράπεζα, οι μεσιτικές εταιρείες και τα αντίστοιχα στελέχη τους, διασώζονται από μια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων μη δεσμευτική εισροή μετρητών από την κυβέρνηση.
Λαμβάνουν όλοι τα έξι μπόνους αστέρια.

Τα κεφάλαια που απαιτούνται για αυτό το σχέδιο διάσωσης λαμβάνονται από νέους φόρους που επιβάλλονται στους μισθωτούς, της μεσαίας τάξης, τους μη πότες που δεν έχουν πάει ποτέ τους στο μπαρ της Helga.


     Όλα είναι πλέον σαφή !


( Μετάφραση με Google Xlate)

Για την αντιγραφή: Β.Β