Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΠΟΤΕ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 39 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ-ΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ-ΠΟΤΕ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ


ΠΟΤΕ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 39 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ-ΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ-ΠΟΤΕ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες από τη Βουλή, αύριο Πέμπτη 13/12/2012, θα μιλήσουν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων οι Βουλευτές για το νομοσχέδιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α που περιλαμβάνει και το άρθρο 39. Οι ομιλίες των εξωκοινοβουλευτικών φορέων θα γίνουν στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, η ημερομηνία πραγματοποίησης της οποίας θα αποφασισθεί αύριο Πέμπτη 13/12/2012.

Το νομοσχέδιο,  κατά τα φαινόμενα, δεν προλαβαίνει να ψηφισθεί πριν η Βουλή κλείσει για τις εορτές των Χριστουγέννων. Άρα το πιθανότερο είναι να πάει στην Ολομέλεια της Βουλής οριακά πριν τη διακοπή των εργασιών της και να ψηφισθεί αρχές του νέου έτους.

Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, μια μεγάλη και δυναμική κινητοποίηση, με τη συμμετοχή όλων μας, και από άλλες περιοχές της χώρας, πρέπει να γίνει  όταν το νομοσχέδιο πάει στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Αλλά αυτό πρέπει να το συναποφασίσουμε όλοι μας, συνεκτιμώντας τις εξελίξεις, οι οποίες, όπως όλοι έχουμε καταλάβει εδώ και καιρό, δεν είναι ευθύγραμμες και επαρκώς προβλέψιμες.

Όσον αφορά στην απάντηση στην Επίκαιρη Ερώτηση για την κατάργηση της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής, που κατέθεσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας, που ήταν προγραμματισμένη να απαντηθεί στη Βουλή από τον Υπουργό ΠΑΙ.Θ.Π.Α Κ. Αρβανιτόπουλο την Παρασκευή 14/12/2012, το Υπουργείο δήλωσε πως ο μεν Υπουργός κος Αρβανιτόπουλος δεν δύναται να παραστεί να απαντήσει καθότι έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις, ο δε Υφυπουργός κος Παπαθεοδώρου απουσιάζει εκτός Ελλάδας.

Έτσι ο κος Πάντζας θα καταθέσει ξανά την ίδια Επίκαιρη Ερώτηση την Τρίτη 18 /12/2012(Σ.Σ: Οι Επίκαιρες Ερωτήσεις κατατίθενται ημέρα Τρίτη), μήπως και απαντηθεί την Παρασκευή 21/12/2012 από τον Υπουργό ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

Παρακολουθούμε τα γεγονότα και την εξέλιξή τους και ελπίζουμε να μην πέσουμε θύματα κάποιας, ας μου επιτραπεί η έκφραση «καραμπόλας», αν και γιατί να μην μου επιτραπεί  η έκφραση τη στιγμή που είναι ολοφάνερο πως οι ταγοί της χώρας παίζουν μπιλιάρδο στις πλάτες μας.

Θα επανέλθουμε με ότι νεώτερο.

Βασίλης Βούγιας