Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ερώτηση στη Βουλή από την Ελένη Μακρή -Θεοδώρου για τη λειτουργία των ΚΕ.Δ.Δ.Υ και το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π.

Η Βουλευτής της Ν.Δ Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, κατέθεσε στις 6/9/2012 στη Βουλή, ερώτηση πρός τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κο Αρβανιτόπουλο με θέμα: " Λειτουργία Κέντρων Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης  και Υποστήριξης(ΚΕ.Δ.Δ.Υ)".
Δείτε την ερώτηση παρακάτω.


ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΗ-ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


                                                            ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ , ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Κ΄ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


ΘΕΜΑ: “ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΦΟΡΟΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ Κ΄ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (ΚΕΔΔΥ).
             
Τα ΚΕΔΔΥ επιτελούν ένα σύνθετο έργο με στόχο την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των μαθητών, που αποτελεί τη βάση για την καλύτερη σχολική προσαρμογή και επίδοση.
           
 Οι περιφέρειες της χώρας είναι υποστελεχωμένες, όσον αφορά στο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Ε.Ε.Π), στο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (Ε.Β.Π) και τα ΚΕΔΔΥ λειτουργούν τα περισσότερα αποκλειστικά με αναπληρωτές, γεγονός που δυσχεραίνει τον προγραμματισμό του έργου τους.
            
 Στη Φθιώτιδα, στο ΚΕΔΔΥ και στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής κ΄ Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε) ο αριθμός των υπηρετούντων με οργανική θέση δεν επαρκεί αλλά και ο αριθμός των πιστώσεων που κάθε χρόνο διατίθενται για την πρόσληψη αναπληρωτών είναι δυσανάλογος με το μαθητικό πληθυσμό και τις πιστώσεις που διατίθενται σε άλλες περιφέρειες με μικρότερο μαθητικό πληθυσμό.
            ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
1.    Ποιες ενέργειες έχουν γίνει για την κάλυψη των κενών;
2.    Ποιες ενέργειες έχουν γίνει για τη δημιουργία ενιαίου πρωτοκόλλου αξιολόγησης των μαθητικών δυσκολιών αλλά και της λειτουργίας των ΚΕΔΔΥ;


Αθήνα  6-9-2012                            Η ερωτούσα Βουλευτής
                                                      Ελένη Μακρή-Θεοδώρου