Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

"Οι Υπουργοί υποκαθιστούν το Ελληνικό Κοινοβούλιο στο Πολυνομοσχέδιο-Γρίφος" (του Βασίλη Βούγια)


«Οι Υπουργοί  υποκαθιστούν το Ελληνικό Κοινοβούλιο στο Πολυνομοσχέδιο-Γρίφος»

Καταιγισμός  Υπουργικών Αποφάσεων, Προεδρικών Διαταγμάτων και ερμηνευτικών εγκυκλίων, θα ακολουθήσει τις αμέσως επόμενες μέρες, που  θα εκπορεύονται κυρίως από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, και θα έχουν να κάνουν με τον πρόσφατο Νόμο 4024/2011, το γνωστό πια σε όλους, μιας και θα λεηλατήσει τις ζωές μας, «Πολυνομοσχέδιο»...
Η συνέχεια του άρθρου από εδώ: http://www.seepeaa.gr/displayITM1.asp?ITMID=1019

Νόμος 4024/2011,(ΦΕΚ Α 226/2011): "Συνταξ/κές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις..."

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΗΠΕΙΡΟΥ:" ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΔΔΥ"


ΣΕΕΠΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ  

Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού

Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Ηπείρου                             Αρ. Πρωτ.: -3-

Αμάλθειας 12                                                    Ιωάννινα:  14/10/2011 
Τ.Κ. 45500, Ιωάννινα                                       

                                                 ΠΡΟΣ: Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων

                                                                                       Περιφέρειας Ηπείρου

Θέμα: «Κατάργηση των ΚΕΔΔΥ»      

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση προσχεδίου νόμου που καταργεί όλες τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, μεταξύ των οποίων και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ., το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΕΠΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ  πραγματοποίησε ανοικτή συζήτηση  με  δέκτες των υπηρεσιών των ΚΕ.Δ.Δ.Υ., (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, σχολεία), αλλά και όλους τους φορείς που, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, έχουν αναφορά στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, την Πέμπτη 13/10/2011.

Στη συζήτηση συμμετείχαν με εκπροσώπους: ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων, ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Ειδικής Αγωγής, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων Παιδιών με μειωμένη όραση, ο Σύλλογος Γονέων των Ειδικών Σχολείων Ιωαννίνων, ο Σύλλογος για την υποστήριξη παιδιών, γονέων και οικογενειών με διαταραχές, αποκλίσεις και αναπηρίες «ΑΧΤΙΔΑ», η Συντονιστική Επιτροπή Τοπικής Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ιωαννίνων και ο Περιφερειακός Σύλλογος Κοινωνικών Λειτουργών Ηπείρου. Επιπλέον, στη συζήτηση παρευρέθησαν και τοποθετήθηκαν ο Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Ιωαννίνων, ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων, ο επιστημονικά υπεύθυνος και μέλη του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου του ΠΓΝΙ,  εκπαιδευτικοί και γονείς.
Τη συζήτηση παρακολούθησε και τοποθετήθηκε με άποψη και προτάσεις ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου για θέματα Παιδείας, κ. Παντελής Κολόκας.

 Το ξεκάθαρο μήνυμα, στο οποίο συμφωνούν και προσυπογράφουν οι συμμετέχοντες στη συζήτηση, συνοψίζεται στα ακόλουθα: 

Α. Υιοθετείται κοινή στάση και αντίληψη αναφορικά με την ανάγκη ύπαρξης των υπηρεσιών υποστήριξης, που είναι αποδεδειγμένη και στηρίζεται στις διαπιστωμένες ανάγκες των μαθητών, των σχολείων και των οικογενειών τους.
Οι υπηρεσίες που προσφέρουν τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. στο μαθητικό πληθυσμό, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα, είναι πολύτιμες και πρέπει να προστατευθούν από τη λαίλαπα που διαλύει τον κοινωνικό ιστό της χώρας.
Οι ανάγκες των μαθητών γενικής και ειδικής αγωγής αυξάνονται αλματωδώς και μεταλλάσσονται διαρκώς μέσα από τα νέα οικονομικά δεδομένα, οπότε η δομή των ΚΕ.Δ.Δ.Υ. πρέπει να διατηρηθεί αυτούσια, σε όποιο σχήμα επιλεγεί να ανήκουν, καθώς οι γονείς έχουν την πεποίθηση ότι αποτελεί τη μόνη τους ελπίδα στην εκπαίδευση και υποστήριξη των παιδιών τους.

Β. Διαπιστώνεται η βαθύτατη ανησυχία όλων για την υποβάθμιση των σχολικών δομών, τη συρρίκνωση των κοινωνικών υπηρεσιών, την απουσία σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της φτώχειας που ενσκήπτει στη χώρα μας.
 Γ. Διαφαίνεται έντονα η ανάγκη να γίνει ευρέως γνωστό ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στη φροντίδα των παιδιών (εκπαίδευση, υγεία)  θα αντισταθούν με όλες τους τις δυνάμεις σε καταστροφικές αποφάσεις της Πολιτείας.
Με βάση τα παραπάνω ζητάμε από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου να κοινοποιήσει τις θέσεις μας σε όλους όσους εμπλέκονται στην τελική διαμόρφωση και ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου.

Για το Δ.Σ.


Η Πρόεδρος                                                                        Η Γραμματέας





Μπίκα Χαρούλα                                                                  Λαγού Δήμητρα



Συνάδελφοι,
αναμένουμε τη σύγκληση της ως άνω επιτροπής, στην οποία θα λάβουμε το λόγο και θα καταθέσουμε όλα όσα μας αφορούν, προκειμένου να καταγραφούν και να προωθηθούν προς το Υπουργείο. Η συνάντηση αναμένεται στο προσεχές διάστημα.

ΣΕΕΠΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α: Ενημέρωση για τη συνάντηση με την Υφυπουργό κα Χριστοφιλοπούλου


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
 ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206,  e-mail: poseepea@yahoo.gr
   
Αθήνα 24-10-2011
Αριθ.πρωτ: 90


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Θέμα: « Ενημέρωση για τη συνάντηση με την Υφυπουργό κα Χριστοφιλοπούλου»

                        Σήμερα, Δευτέρα 24/10/2011, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας κα Χριστοφιλοπούλου, στην οποία ήταν παρόντες από πλευράς Υπουργείου: η κα Υφυπουργός, οι κ.κ Ζινέλη και Βιολάρη, από πλευράς της Δ/νσης Ειδικής Αγωγής: ο Δ/ντής κος Αλεβίζος και ο κος Χηνάς, από πλευράς Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α: οι κ.κ. Λεωτσάκου (ΚΕΔΔΥ Α’ Αθήνας) και Κατσούλη (ΚΕΔΔΥ Γ’ Αθήνας) και από πλευράς της Συντονιστικής επιτροπής των ΚΕ.Δ.Δ.Υ: η κα Φούσκα (ΚΕΔΔΥ Πειραιά) και ο κος Καράμπαλης (ΚΕΔΔΥ Α’ Αθήνας).   
           
Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη του προσχεδίου νόμου για την Διοικητική Αναδιάρθρωση, καθώς και η πρόθεση του Υπουργείου, αυτό να κατατεθεί εντός του μηνός Νοεμβρίου.
           
Ωστόσο, η κα Χριστοφιλοπούλου διαβεβαίωσε ότι το προσχέδιο νόμου που έχει διαρρεύσει δεν είναι αυτό που θα κατατεθεί. Ειδικότερα, ως προς τα ΚΕΔΔΥ αναφέρθηκε ότι γίνονται προσπάθειες να διατηρήσουν κάποια αυτοτέλεια, εντός των Δ/νσεων Εκπ/σης και επίσης διαβεβαίωσε ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας, καθώς το Υπουργείο θέλει να αξιοποιήσει την εμπειρία των εργαζομένων στα ΚΕΔΔΥ.

Γνωστοποίησε, επίσης, ότι πρόθεση και επιθυμία της είναι, πριν την κατάθεση του τελικού νομοσχεδίου, να επαναληφθεί η συνάντηση με την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α και μέλη του Συντονιστικού Οργάνου των Εργαζομένων στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ, προκειμένου να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή σύγκλιση απόψεων των ενδιαφερομένων μερών.
           
Μετά την αποχώρηση της κας Υφυπουργού, στη συνέχεια της συζήτησης, ο κος Αλεβίζος ανέφερε ότι και ο ίδιος είχε παρόμοιες ενστάσεις με εμάς, όσον αφορά στα προσόντα του επικεφαλής του τμήματος Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (τμήμα στο οποίο μοιάζει να εντάσσονται και οι υπηρεσίες διάγνωσης και υποστήριξης), θεωρώντας ότι απαραίτητο προσόν αυτού θα πρέπει να είναι (μεταξύ των άλλων) και οι πιστοποιημένες γνώσεις του σε θέματα Ειδικής Αγωγής.
           
Επίσης, μέσα από τα λεγόμενα του κου Χηνά, διαφάνηκε πρόθεση, τα ΚΕΔΔΥ να μην λειτουργούν αυτοτελώς, αλλά το υπάρχον προσωπικό να παρέχει τις υπηρεσίες του μέσα στις νέες δομές, π.χ. τις σχολικές ενότητες, διατηρώντας ένα στοιχειώδες διεπιστημονικό σχήμα. Τέλος, αναφέρθηκε η αξιοποίηση του Ε.Ε.Π. των ΣΜΕΑΕ στα όμορα γενικά σχολεία. 
           
Μετά από κοινή συνάντηση Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α και Συντονιστικής Επιτροπής των Εργαζομένων στα ΚΕΔΔΥ θα υπάρξει νέα λεπτομερέστερη ενημέρωση.
    
Για το Δ.Σ




Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γ. Γραμματέας  








Βούγιας Βασίλης                                                                Κατσούλη  Π