Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Έως την Παρασκευή 2-9-2011, η ανακοίνωση των Προσωρινών Πινάκων Αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π από την Περ/κή Δ/νση Εκπ/σης Αττικής

Σήμερα, Τετάρτη 31-8-2011, συνεδριάζει το Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π Αττικής για να μοριοδοτήσει το συγγραφικό έργο και να αξιολογήσει τη συνάφεια των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών των υποψηφίων Αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, για το σχολικό έτος 2011-2012. Έως την Παρασκευή 2-9-2011 θα έχουν ανακοινωθεί οι Προσωρινοί Πίνακες.

Βασίλης Βούγιας

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Επιστολή διαμαρτυρίας Κατσαμπάνη Καλλιόπης (Ε.Β.Π) για τη μη αποδοχή αίτησης μετάταξής της στη Δ/θμια Εκπ/ση, από το Κ.Υ.Σ.Δ.Ε


Υπόψη Προέδρου κ. Β.Βούγια

Ονομάζομαι Κατσαμπάνη Καλλιόπη και υπηρετώ από το 2002 στην Ειδική Αγωγή, στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, ως ειδικό βοηθητικό προσωπικό κλάδου ΔΕ1.
Το περασμένο Φεβρουάριο, κατέθεσα αίτηση μετάταξης προς τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στον κλάδο ΠΕ01 Θεολόγων, εφόσον πληρώ τις προϋποθέσεις και  κατέχω τα τυπικά προσόντα.
Η αίτησή μου συνοδευόταν από την απόφαση αποδέσμευσής μου από το υπηρεσιακό συμβούλιο του τμήματος Ειδικής αγωγής, καθώς και από γνωμοδότηση υπογεγραμμένη από τον Διευθυντή Ειδικής αγωγής κ. Αλεβίζο, που διευκρινίζει ότι ο κλάδος ΔΕ1, ΕΒΠ, ασκεί παράλληλα εκπαιδευτικά καθήκοντα και ως εκ τούτου αποτελεί κλάδο του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού.
Με βάση δε την τροπολογία του ν.3966/2011 (ΦΕΚ 118/τ.Α΄ ) αναφέρεται ότι :
«1. Για θέματα αυτοεξυπηρέτησης, καθημερινής διαβίωσης και λειτουργικών διευκολύνσεων, καθώς και για την παράλληλη εκπαίδευση σε θέματα κοινωνικής προσαρμογής, αυτόνομης διαβίωσης και δημιουργικών δραστηριοτήτων των μαθητών με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες  που φοιτούν στα γενικά σχολεία προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρίς παράλληλη στήριξη από εκπαιδευτικό ΕΑΕ ή που φοιτούν σε ΣΜΕΑΕ, προσλαμβάνεται ΕΒΠ.
2. Το ΕΒΠ ασκεί καθήκοντα φροντίδας των μαθητών και βοηθητικά εκπαιδευτικά καθήκοντα. Στο ΕΒΠ καταβάλλονται οι αποδοχές και πάσης φύσεως πρόσθετες αμοιβές και αποζημιώσεις που καταβάλλονται στο εκπαιδευτικό προσωπικό ΔΕ της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.»
Στις 25/7/2011 συστάθηκε το αρμόδιο συμβούλιο Κ.Υ.Σ.Δ.Ε  και αποφάσισε αρνητική απάντηση στο αίτημά μου, ισχυριζόμενο πως ο κλάδος ΔΕ1, Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, δεν αποτελεί κλάδο του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και ως εκ τούτου δεν δικαιούται μετατάξεως σε θέσεις εκπαιδευτικών, καθώς και ότι η τροπολογία του ν.3966/2011 άρθρο 56 παρ.5β, κάνει ρύθμιση μόνο ως προς τις αποδοχές του ΕΒΠ.
Είναι λοιπόν προφανής η κατάφορη αδικία που υφίσταται ο κλάδος μου και εγώ προσωπικά.
Έτσι νιώθοντας αγανάκτηση για τις εξελίξεις, παρακαλώ για την υποστήριξη του συνδικαλιστικού μου οργάνου.
Αποζητώ όπως:
1)      Αναρτήσετε στην ιστοσελίδα σας το θέμα μου ,καθώς και την τοποθέτησή σας επί του ζητήματος,
2)      Πράξετε τα νόμιμα προς αποκατάσταση των δικαιωμάτων μου.



Μετά τιμής,
Κατσαμπάνη Καλλιόπη.

Υ.Γ  Συνημμένα αποστέλλω:
1.Τη γνωμοδότηση του τμήματος Ειδικής Αγωγής και
2. Την απόφαση- απάντηση του Κ.Υ.Σ.Δ.Ε

Προσωρινοί Αξιολογικοί Πίνακες Αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π Περ/κής Δ/νσης Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας

Δείτε τους πίνακες εδώ:http://kmaked.pde.sch.gr/nea.php