Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α: ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ Ε.Ε.Π ΚΑΙ Ε.Β.Π ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)
Βερανζέρου 14, Αθήνα www.poseepea.blogspot.com poseepea@yahoo.gr
Tel: 6974714206



Αθήνα 24/6/2011
Α.Π: 75



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ Ε.Ε.Π ΚΑΙ Ε.Β.Π ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ




Συνάδελφοι-σσες

στην τελευταία Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας των Συλλόγων του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α),μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η αναγκαιότητα να έχουμε ως επίσημος φορέας, ξεκάθαρες και επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις, για το ρόλο του Ε.Ε.Π. και του Ε.Β.Π. στην Δημόσια Εκπαίδευση.

Η κινητικότητα που υπάρχει σχετικά με τον καινούργιο νόμο για την Διοικητική Αναδιάρθρωση των Δομών της Εκπαίδευσης και η επικείμενη διαβούλευση για τον νέο νόμο Ειδικής Αγωγής, κάνει επιτακτική την ανάγκη να κινηθούμε άμεσα, έτσι ώστε να υπάρχουν θέσεις από την μεριά του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το πως αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο μας στην Εκπαίδευση.

Για το λόγο αυτό συγκροτήθηκε μία Επιτροπή από μέλη της Ομοσπονδίας, για να συγκεντρώσει και να επεξεργαστεί τις προτάσεις των συναδέλφων που θα ενδιαφερθούν. Η επιτροπή, φιλοδοξούμε, να έχει ένα τουλάχιστον μέλος από κάθε ειδικότητα Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.

Επειδή, όμως, οι εξελίξεις τρέχουν και για να καθορισθεί ένα πλαίσιο δραστηριοτήτων, η πρώτη συνάντηση της επιτροπής θα γίνει την

Τετάρτη 29/06/2011 και ώρα 17:30 στα γραφεία της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α (Βερανζέρου 14-Αθήνα ) .

Οι συναντήσεις της επιτροπής είναι ανοιχτές για όποιον θέλει να συμμετάσχει και να εκφράσει τις απόψεις του για το εν λόγω θέμα.


Μέλη της επιτροπής είναι οι:

Καρπενησιώτης Στάθης (Π.Ε.23) -τηλ. 6974487408
Αρβανίτης Δημήτριος (Π.Ε.29) -τηλ. 6944632106
Λεωτσάκου Μπέττυ (Π.Ε.31)
Καλούδη Ανδριάννα (Π.Ε.30)
Σταμούλη Μαρία (Π.Ε. 30)
Σίσκα Αλεξάνδρα (Δ.Ε. 1)









Για το Δ.Σ





Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας








Βούγιας Βασίλης Κατσούλη Παναγιώτα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ Ε.Ε.Π ΚΑΙ Ε.Β.Π

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)
Βερανζέρου 14, Αθήνα www.poseepea.blogspot.com poseepea@yahoo.gr
Tel: 6974714206



Αθήνα 24/6/2011
Α.Π: 74



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ Ε.Ε.Π ΚΑΙ Ε.Β.Π


Η Εγκύκλιος των μεταθέσεων για το Ε.Ε.Π και το Ε.Β.Π, με αριθμό 71403/Γ6, 24/6/2011 και ΑΔΑ: 4 Α3Τ9-7 Α, υπεγράφη από την Υπουργό Παιδείας και αποστέλλεται στις Δνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στα ΚΕΔΔΥ της Χώρας.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι μέχρι τις 8 Ιουλίου 2011.
Οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι μπορούν να βρούν την εγκύκλιο με την αίτηση και την κατάσταση με τα οργανικά κενά, στη Διαύγεια, του site του Υπουργείου Παιδείας http://www.minedu.gov.gr/
ή στο site του Συλλόγου ΕΕΠ της Αττικής www.seepeaa.gr



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ



Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας








Βούγιας Βασίλης Κατσούλη Παναγιώτα

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α:Συμπαράσταση στους Εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)
Βερανζέρου 14, Αθήνα www.poseepea.blogspot.com poseepea@yahoo.gr
Tel: 6974714206

Αθήνα 21-6-2011
Α.Π: 73

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Συμπαράσταση στους Εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης"

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α συντάσσεται απολύτως με τη θέση του Δ.Σ της Ο.Λ.Μ.Ε περί θεσμοθέτησης οργανικών θέσεων στις δομές Ε.Α.Ε (Ειδικά Σχολεία, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, ΚΕ.Δ.Δ.Υ, Τμήματα Ένταξης).

Οι ελάχιστες οργανικές θέσεις στις δομές Ε.Α.Ε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που έχουν προκηρυχθεί έως σήμερα, καλύπτονται αποκλειστικά με μεταθέσεις μονίμων εκπαιδευτικών από τη γενική αγωγή, δημιουργώντας στρεβλώσεις, εγκλωβίζοντας μάλιστα τους έχοντες τα τυπικά προσόντα να υπηρετούν αποκλειστικά και μόνο ως αναπληρωτές. Έτσι, δημιουργούνται δυσλειτουργίες στα σχολεία αυτά, οι οποίες επηρεάζουν τους αποδέκτες των εκπαιδευτικών υπηρεσιών, τους μαθητές.

Η Ειδική Αγωγή στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι απαραίτητο να αναβαθμισθεί με μόνιμους διορισμούς Εκπαιδευτικού και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, με δημιουργία τμημάτων ένταξης στις σχολικές μονάδες και ταυτόχρονη ίδρυση Ειδικών Γυμνασίων και Λυκείων, για να μπορούμε να λέμε πώς υπάρχει Δημόσια Εκπαίδευση για όλους τους Έλληνες.


Για το Δ.Σ


Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας








Βούγιας Βασίλης Κατσούλη Παναγιώτα

Εγκύκλιος Αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π –Μεταθέσεις- Συγκρότηση Υ.Σ.Ε.Ε.Π

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)
Βερανζέρου 14, Αθήνα www.poseepea.blogspot.com poseepea@yahoo.gr
Tel: 6974714206



Αθήνα 21/6/2011
Α.Π: 72

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΘΕΜΑ: « Εγκύκλιος Αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π –Μεταθέσεις- Συγκρότηση Υ.Σ.Ε.Ε.Π»


Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α θα ήθελε να ενημερώσει τα μέλη του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π για τα παρακάτω θέματα:

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ:

Η εγκύκλιος των αναπληρωτών βρίσκεται για υπογραφή στην Υπουργό και σε λίγες μέρες θα αποσταλεί στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, οι οποίες και θα συγκεντρώσουν και τις αιτήσεις των υποψηφίων αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π. Οι προτάσεις της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α υιοθετήθηκαν από το Υπουργείο κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Δεν υπήρχε δυνατότητα σύστασης ενιαίου πίνακα στην παρούσα φάση, λόγω αδυναμιών υλικοτεχνικής υποδομής και γενικότερης υπαλληλικής στελέχωσης. Όσον αφορά στις βασικότερες αλλαγές που αφορούν και στο Ε.Ε.Π και στο Ε.Β.Π, έχουμε, την κατάργηση μοριοδότησης της εντοπιότητας , την μοριοδότηση με δυο μονάδες μόνο για τα ανάπηρα( με ποσοστό 67% και άνω) τέκνα των υποψηφίων, την μοριοδότηση με τρείς μονάδες των πολυτέκνων(οι υποψήφιοι που έχουν τέσσερα ή περισσότερα τέκνα, και όσοι με τρία τέκνα πληρούν κάποιες προϋποθέσεις και λόγω αυτών κατέχουν την πολυτεκνική ιδιότητα),την μοριοδότηση με 0,10 μονάδες ανά μήνα προϋπηρεσίας, σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ, απεριόριστα, ενώ η προϋπηρεσία στο ιδιωτικό τομέα μοριοδοτείται με 0,50 μονάδες ανά εξάμηνο, και έως τρεις μονάδες. Όσον αφορά στον κλάδο ΠΕ25 Σχολικών Νοσηλευτών, σε περίπτωση εξάντλησης των πινάκων υποψηφίων αναπληρωτών με ΠΑ.ΤΕΣ/ΣΕ.ΛΕ.ΤΕ ή ΑΣ.ΠΑΙ.Τ.Ε ή με πτυχίο Εκπ/κής και Κοινωνικής Πολιτικής, κατεύθυνσης ατόμων με ειδικές ανάγκες, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές κάτοχοι πτυχίου Νοσηλευτικής ή Επισκεπτών Υγείας Τριτοβάθμιας Εκπ/σης.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως η Δνση Ειδικής Αγωγής δια του Διευθυντού της κου Αλεβίζου, έχει ζητήσει περίπου τον ίδιο αριθμό αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ, με τον περσινό, για να στελεχωθούν οι δομές ΕΑΕ το 2011-12. Ας ελπίσουμε πως τα δεδομένα της οικονομικής κατάστασης της χώρας θα είναι τέτοια κατά το μήνα Σεπτέμβριο, μήνα πρόσληψης των αναπληρωτών, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στον σχεδιασμό των απαραίτητων, για την Ε.Α.Ε, αυτών προσλήψεων.

Υ.Σ.Ε.Ε.Π:

Για την απόφαση συγκρότησης του ΥΣΕΕΠ, λάβαμε την υπόσχεση ότι εντός των προσεχών ημερών θα έχει υπογραφεί από την Υπουργό. Για την πρωτοφανή αυτή καθυστέρηση συγκρότησης του ανώτατου αυτού Υπηρεσιακού Συμβουλίου, έχουν γίνει εντονότατα διαβήματα στην Υπουργό Παιδείας και από την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α και από τον αιρετό Δημήτρη Παπαευθυμίου. Σήμερα δε έγινε Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα αυτό, από τον Τομεάρχη Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας κο Άρη Σπηλιωτόπουλο

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ:

Η εγκύκλιος των μεταθέσεων είναι ακόμη για υπογραφή στην Υπουργό. Και για το θέμα αυτό έγιναν παραστάσεις διαμαρτυρίας από την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α και τον Δημήτρη Παπαευθυμίου και Ερώτηση στη Βουλή από τον Τομεάρχη Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας κο Σπηλιωτόπουλο.



Για το Δ.Σ





Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας








Βούγιας Βασίλης Κατσούλη Παναγιώτα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Υ.Σ.Ε.Ε.Π ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ Ε.Ε.Π ΚΑΙ Ε.Β.Π, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Σπηλιωτόπουλος Άρης
Βουλευτής Β Αθηνών - Νέα Δημοκρατία



Ερώτηση


ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ


Θέμα: Καθυστέρηση συγκρότησης ΥΣΕΕΠ και διενέργειας μεταθέσεων Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π.

Ιδιαίτερο προβληματισμό, ανησυχία και αναστάτωση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει το Υπουργείο Παιδείας το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό. Όπως γνωρίζετε, δεν έχει μέχρι σήμερα υπογραφεί η απόφαση συγκρότησης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(ΥΣΕΕΠ), παρόλο που βρίσκεται από 1ης Ιουνίου προς υπογραφή στο γραφείο σας. Επειδή η συγκρότηση του ΥΣΕΕΠ έπρεπε ήδη να έχει γίνει, προκειμένου να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν πλήθος ζητημάτων που δυστυχώς έχετε δημιουργήσει με τις πράξεις και τις παραλείψεις σας σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα.

Επίσης, όπως γνωρίζετε, έχουν καθυστερήσει οι μεταθέσεις του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, αναιτιολόγητα, αφού θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον Ν. 3699/08, μέχρι τον περασμένο Απρίλιο. Κι όμως δεν έχετε εκδώσει ακόμα την σχετική εγκύκλιο. Είναι προφανές, ότι η εν λόγω εγκύκλιος καθίσταται κατεπείγουσα, καθότι ξεπεράστηκε ήδη και ο Ιούνιος, χωρίς να έχει ξεκινήσει η διαδικασία των μεταθέσεων για το Ε.Ε.Π και το Ε.Β.Π, μεταθέτοντας χρονικά και τη διενέργεια των Αποσπάσεων και συνακόλουθα την πρόσληψη των άκρως απαραίτητων για την λειτουργία των ΣΜΕΑΕ και των ΚΕΔΔΥ αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π.





Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η κ. Υπουργός:

1. Γιατί έχετε καθυστερήσει τις σχετικές διαδικασίες για το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό;
2. Πότε θα υπογράψετε την σχετική απόφαση συγκρότησης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(ΥΣΕΕΠ);
3. Πότε θα εκδώσετε την σχετική εγκύκλιο αποσπάσεων και μεταθέσεων Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π;



Αθήνα 21-6-2011



Ο Ερωτών Βουλευτής


Άρης Σπηλιωτόπουλος