Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)

Βερανζέρου 14, Αθήνα www.poseepea.blogspot.com poseepea@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Απεργία Πέμπτη 8 Ιουλίου

Καλούμε τους Περιφερειακούς Συλλόγους να συμμετάσχουν στην

απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν η ΑΔΕΔΔΥ και η ΓΣΕΕ για την

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010.

Για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, ασφάλειας, δικαιοσύνης. Μια κοινωνία αλληλεγγύης, χωρίς αποκλεισμούς και εργασιακή βαρβαρότητα.

Αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση των βασικών μας αγαθών και τον πολιτισμό μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Βούγιας Βασίλης Κατσούλη Παναγιώτα

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)

Βερανζέρου 14, Αθήνα - www.poseepea.blogspot.com - poseepea@yahoo.gr

Αθήνα, 5/07/2010

Α.Π. 24

Προς: Υπουργό Παιδείας

Κα Διαμαντοπούλου

Κοιν: -Υφυπουργό

Κα Χριστοφιλοπούλου

- Ειδικό Γραμματέα

Κο Κοντογιάννη

Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Για μία ακόμη φορά απευθυνόμαστε σε σας για να σας ενημερώσουμε για το πρόβλημα που προέκυψε από το γεγονός ότι στο νόμο 3848/2010 «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού…..» δεν γίνεται καμία αναφορά στον τρόπο πρόσληψης του Ειδικού Εκπαιδευτικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) που εργάζεται σε ΣΜΕΑΕ (Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης) και στα ΚΕΔΔΥ (Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης).

Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια να μην μπορεί να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, αφού οι αξιολογικοί πίνακες που υπήρχαν στο Υπουργείο από την τελευταία προκήρυξη (2008), ισχύουν μέχρι τον Ιούλιο του 2010.

Με δεδομένη την πολιτική θέση ότι όλες οι προσλήψεις θα πραγματοποιούνται μέσω ΑΣΕΠ, διαπιστώνεται ότι για το ΕΕΠ και ΕΒΠ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη, τόσο για μόνιμο προσωπικό, όσο και για αναπληρωτές. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, να μην στελεχωθούν την επόμενη σχολική χρονιά (2010-2011) οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, καθώς και τα ΚΕΔΔΥ, τα οποία στην πλειοψηφία τους λειτουργούν με αναπληρωτές.

Εδώ, πρέπει να αναφερθεί πως οι Περιφέρειες της Χώρας είναι υποστελεχωμένες, όσον αφορά στο ΕΕΠ και ΕΒΠ, ιδίως τα ΚΕΔΔΥ, τα οποία και λειτουργούν, τα περισσότερα, αποκλειστικά με αναπληρωτές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (65000 μαθητικός πληθυσμός), όπου αυτή τη στιγμή υπηρετούν δώδεκα (12) ! άτομα ΕΕΠ και ΕΒΠ, μόνιμοι υπάλληλοι(44 οργανικά κενά), εκ των οποίων ένας (1) ! Ψυχολόγος και δυο άτομα Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το 2009, η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του ΥΠΕΠΘ, με συντονισμένες ενέργειες είχε προωθήσει αίτημα προς την τότε πολιτική ηγεσία και στην συνέχεια προς το υπουργείο οικονομικών για έγκριση 360 πιστώσεων για Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. Η τελική έγκριση ήταν για 120 πιστώσεις από τις οποίες, 20 για Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και 100 για Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν η κατανομή των πιστώσεων ανά κλάδο με την προοπτική, τον Σεπτέμβριο του 2009 να προχωρούσε το Υπουργείο Παιδείας στην πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.

Δυστυχώς για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, η προκήρυξη των εκλογών είχε ως αποτέλεσμα να παγώσει η συγκεκριμένη διαδικασία.

Παρ΄ όλες τις επισημάνσεις της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με έγγραφα και παραστάσεις, για την σοβαρότητα του θέματος και με δεδομένη την ισχύ των αξιολογικών πινάκων από τους οποίους θα γινόταν η πρόσληψη μέχρι τον Ιούλιο του 2010, το υπουργείο οικονομικών δεν έχει προβεί στην εγγραφή των σχετικών πιστώσεων, με κίνδυνο να χαθεί η δυνατότητα άμεσης κάλυψης των αναγκών των ΣΜΕΑΕ και των ΚΕΔΔΥ, με μόνιμο προσωπικό.

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας μας, αλλά και των ατόμων με αναπηρία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες ζητάμε:

1ον) Την άμεση παρέμβασή σας για την διευθέτηση του σοβαρού ζητήματος του τρόπου πρόσληψης του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

2ον) Την άμεση παρέμβασή σας, ώστε να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια στο Υπουργείο των Οικονομικών, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής των πιστώσεων και να προσληφθούν τα 120 άτομα ΕΕΠ και ΕΒΠ. Είναι άδικο να χαθούν εγκεκριμένες πιστώσεις για κάλυψη τόσο σοβαρών αναγκών και

3ον) Την πρόσληψη των απαραίτητων αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ, για τη στελέχωση και λειτουργία των ΣΜΕΑΕ και ιδιαιτέρως των ΚΕΔΔΥ της χώρας.

Ειδάλλως φοβόμαστε ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα τα Ειδικά σχολεία, τα ΚΕΔΔΥ, οι μαθητές και οι οικογένειές τους θα στερούνται των πολύτιμων υπηρεσιών του απαραίτητου για την εξυπηρέτησή τους Ε.Ε.Π και του Ε.Β.Π.

Κα Υπουργέ, είμαστε σίγουροι ότι κατανοείτε τους λόγους της ανησυχίας μας και θα προβείτε στις ανάλογες ενέργειες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Βούγιας Βασίλης Κατσούλη Παναγιώτα